Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zichzelf in evenwicht houdend menselijk transportmiddel

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SEGWAY LLC


1e zichzelf in evenwicht houdend menselijk transportmiddelUitvinder Dean Kamen introduceert de Segway HT - 's werelds eerste dynamische zichzelf in evenwicht houdend menselijk transportmiddel

Vandaag maakte Segway LLC - een bedrijf opgericht door uitvinder en ondernemer Dean Kamen dat de manier waarop mensen werken en leven probeert te veranderen - het lang verwachte debuut bekend van de Segway(TM) Human Transporter (HT), de eerste, zichzelf in evenwicht houdende, elektrisch aangedreven transportmachine.

Met afmetingen die niet groter zijn dan een volwassen lichaam en het vermogen om menselijk evenwicht te evenaren, neemt de Segway HT niet meer ruimte in dan een voetganger en kan overal gaan waar iemand kan lopen; de afstand die afgelegd kan worden en het draagvermogen is veel groter. Of zoals Kamen, voorzitter van Segway, zei: 'Dit is een verbetering van persoonlijke mobiliteit waardoor mensen hun tijd beter kunnen besteden.'

Segway HT wordt geïntroduceerd voor commercieel gebruik. Het apparaat kan worden ingezet in grote productiefabrieken en opslagplaatsen, voor reizen en toerisme, openbare veiligheid en transport op terreinen, post, verpakking en productaflevering. Klanten die zullen meedoen aan een eerste evaluatie van de Segway zijn o.a. Amazon.com, U.S. Postal Service, National Park Service, GE Plastics, Delphi Automotive en Michelin. Eind 2002 wordt de Segway HT volgens de planning in de handel gebracht.

De baanbrekende technologie achter de Segway HT is de 'Dynamische Stabilisatie.' Hiermee kan de Segway HT zichzelf in evenwicht houden en naadloos aansluiten op lichaamsbewegingen. Gyroscopen en hoeksensoren bepalen het zwaartepunt van een gebruiker ongeveer 100 maal per seconde. Buigt de persoon naar voren, dan buigt de Segway ook naar voren; buigt hij zich achterover dan doet de Segway dit ook.

Inhoud B-roll newsfeed: geluidsfragmenten met Dean Kamen en de eerste zakelijke klanten/partners van de Segway HT; filmpje over de Segway HT in het lab en in de praktijk, waaronder een demonstratie van Kamen zelf, filmpje over waar de Segway HT kan worden toegepast (opslag, levering enz).

Coördinaten voor maandag 3 december 2001

16:00-16:15 GMT
NSSK H7, CH.6 (DIGITAL SCPC, SYM. RATE 5.632, 3/4 F.E.C.)

Lisa Kovitz/Burson-Marsteller +1-212 614 5041
of +1-917 992 7683 (cell)

Algemene vragen +1-212 598 6990

Technisch
NatSat

+1-323 857-0777

04 dec 01 11:05


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie