Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksstraatweg in Brielle veiliger

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Brielle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Brielle


Rijksstraatweg veiliger

Zowel de gemeente als het waterschap de Brielse Dijkring zijn als wegenbeheerders bezig met het uitvoeren van het programma Duurzaam Veilig. Dit heeft tot doel om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Binnen de bebouwde kom is al een aantal gebieden aangewezen als 30 km-zone. Buiten de bebouwde kom is met name het waterschap bezig om 60 km gebieden in te richten.

Eén van de wegen, waarop de snelheid tot 60 km per uur werd teruggebracht, is de Rijksstraatweg. Deze weg had vroeger een belangrijke functie als doorgaande weg. Na het gereedkomen van Rijksweg 57 vormt hij een lokale verbinding tussen Brielle, Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis, waar dagelijks zo'n 4 tot 5.000 motorvoertuigen gebruik van maken.

Door middel van kruispuntplateaus worden de snelheidsbeperkingen tot 60 km per uur ondersteund. Gelet op de hoge snelheden op deze weg (meer dan 10% van het verkeer reed (in 2000) harder dan 90 km per uur) en als gevolg daarvan het hoge aantal ongevallen op deze weg (in 2000: 15 ongevallen, waarvan 6 met letsel) komt deze maatregel de verkeersveiligheid zeer ten goede. Ook wordt intensief gecontroleerd op de naleving van de snelheidslimieten. Na een evaluatie wordt nog bezien of verdere maatregelen voor snelheidsbeperking nodig zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie