Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe toewijzingen werktijdverkorting wegens aanslagen VS

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

3 december 2001 Nr. 01/202

Nieuwe toewijzingen van werktijdverkorting wegens aanslagen VS

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in verband met de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september jongstleden opnieuw vijf bedrijven toestemming verleend om werktijdverkorting toe te passen. Bij deze bedrijven werken in totaal bijna 2000 werknemers. Grootste is de luchtvaartmaatschappij Transavia met ruim 1000 werknemers. Daarnaast gaat het om een passagiersafhandelingsbedrijf, een reisbureau en twee hotels die doorgaans veel Amerikaanse en Engelse gasten hebben.

Het totale aantal ontheffingen komt hiermee op 125 bedrijven voor een totaal van bijna 25.000 werknemers. Zo is aan de KLM reeds werktijdverkorting voor 14.400 werknemers toegestaan. Eerder heeft minister Vermeend al bekend gemaakt de aanslagen in de VS aan te merken als een bijzondere omstandigheid die een grond oplevert voor het aanvragen van werktijdverkorting. Voorwaarde is dat bedrijven kunnen aantonen dat zij lijden aan verlies van activiteiten als direct gevolg van de aanslagen.

De werktijdverkorting wordt in beginsel toegestaan voor zes weken; deze periode kan volgens de regeling nog drie keer met zes weken worden verlengd. Gedurende die periode maken de betrokken werknemers aanspraak op een WW-uitkering voor het deel dat zij niet werken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie