Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond Zoetwatervoorziening in Middelharnis

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

20-11-2001
Informatieavond Zoetwatervoorziening en Regiospreekuur Goeree-Overflakkee

Op maandag 3 december 2001 organiseert de provincie Zuid-Holland een informatieavond over de zoetwatervoorziening. Aansluitend aan deze informatieavond houdt gedeputeerde Rinus Houtman een spreekuur. De informatieavond zoetwatervoorziening vindt plaats van 19.00 uur tot 20.00 uur. Het spreekuur van Rinus Houtman begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. De informatieavond en het spreekuur vinden beiden plaats in het Gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45, van Middelharnis.

Informatieavond Zoetwatervoorziening
Het huidige zoetwaterinlaatpunt bij de haven van Dirksland moet worden verplaatst naar een locatie bij het gemaal Koert ten oosten van Middelharnis. Dit is nodig omdat vanaf 1 januari 2005 de Haringvlietsluizen beperkt worden opengesteld. Het nieuwe zoetwaterinlaatpunt bij gemaal Koert moet verbonden worden met het huidige watersysteem op het eiland. Gekozen is daarbij voor een zoetwatervoorziening die natuurontwikkeling, waterberging en extensieve recreatie combineert.

Om dit ruimtelijk mogelijk te maken moet het geldende streekplan Zuid-Holland Zuid gedeeltelijk worden herzien. De herziening beslaat globaal het gebied aan de noordrand van Goeree-Overflakkee tussen de haven van Dirksland en het gemaal Koert ten oosten van Middelharnis.

De provincie Zuid-Holland geeft tijdens de informatieavond uitleg over deze streekplanherziening. Belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Spreekuur Gedeputeerde Rinus Houtman
Aansluitend aan de informatieavond houdt Rinus Houtman, (de gebiedsgedeputeerde) voor het gebied Zuid-Holland Zuid, een spreekuur. Belangstellenden uit de regio kunnen in een persoonlijk gesprek hun ideeën laten weten, opmerkingen maken of vragen stellen over diverse onderwerpen die de provincie aangaan. In verband met de voorbereiding van het spreekuur wordt u verzocht zich van tevoren aan te melden. Dit kan tot donderdag 29 november 2001, 12.00 uur via telefoonnummer 070 441 70 13. Voor meer informatie over de provincie Zuid-Holland: www.pzh.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie