Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tijdelijk extra politie in Kanaleneiland gemeente Utrecht

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

TIJDELIJK EXTRA POLITIE IN KANALENEILAND

Vanaf maandag 3 december tot 1 maart 2002 wordt het wijkteam Kanaleneiland uitgebreid met negen politiemensen. Zij gaan samen met de twaalf al aanwezige wijkagenten het toezicht in Kanaleneiland verhogen. Dit is besloten na overleg tussen burgemeester A.H. Brouwer-Korf en de leiding van de Utrechtse politie.

Daarnaast zullen twee projectleiders worden aangesteld. Een voor het winkelcentrum en een projectleider die de samenwerking tussen alle betrokkenen bij veiligheid in de wijk coördineert, begeleidt en voor continuïteit zorgt.

Deze maatregelen zijn bedoeld als stimulans voor de samenwerking tussen de andere 'partners in veiligheid'. Ook zij moeten bereid zijn een extra inspanning te leveren om de leefbaarheid en veiligheid in Kanaleneiland te vergroten. Alleen met meer inzet van en intensievere samenwerking van instanties als welzijn, onderwijs, Openbaar Ministerie, jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming, jeugdreclassering buurtbewoners en ondernemers, zijn politie en gemeente in staat de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten.

Burgemeester Brouwer maakte de maatregelen vandaag, 28 november 2001 bekend tijdens een werkbezoek aan Kanaleneiland. De burgemeester sprak eerst met de winkeliers van het winkelcentrum over veilig ondernemen. Daarna was er een gesprek met bewoners en vertegenwoordigers van diverse organisaties in Kanaleneiland. Ook de districtschef van de politie, mr. O. Drost en de districtsofficier van Justitie, mevrouw mr. M. Somsen waren bij deze gesprekken aanwezig.

De projectleider voor het winkelcentrum zal vanaf maandag 3 december het project veilig ondernemen een dag per week gedurende een jaar gaan begeleiden. De andere projectleider, die binnen 14 dagen wordt aangesteld, zal de samenwerking tussen alle betrokkenen bij veiligheid in de wijk gaan coördineren, begeleiden en voor de continuïteit zorgen totdat de maatregelen die staatssecretaris Kalsbeek van Justitie heeft toegezegd, gerealiseerd zijn. Uit een gesprek maandag 26 november j.l. op het ministerie van Justitie is gebleken dat het tempo om deze maatregelen te effectueren niet hoger kan. Daarom heeft de gemeente nu zelf een projectleider aangesteld om deze tijd te overbruggen.

De afgelopen maanden heeft de politie van het district Marco Polo goede prestaties geleverd om de criminaliteit terug te dringen in Kanaleneiland. Zo daalde, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, het aantal straatroven met 7 %, het aantal woninginbraken met 23%, het aantal auto-inbraken met 5%. Ook nam het aantal uitgeschreven bekeuringen fors toe en werden dit jaar tussen januari en november 455 personen aangehouden. De politie zet deze repressieve lijn intensief voort.

De negen tijdelijke extra politiemensen zijn afkomstig van het Cityteam dat momenteel in de wijk Lombok actief is. Dit team bestaat in totaal uit vijftien politiemensen en gaat nu in afgeslankte vorm verder. Na 1 maart gaan drie politiemensen terug naar het Cityteam en vanaf 1 juni 2002 is het wijkteam Kanaleneiland weer op de huidige sterkte.

Utrecht, 28 november 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie