Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA organiseert themaweek verrommeling van natuur en milieu

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PvdA organiseert de week 'Tegen de verrommeling van natuur en milieu' 11- 29, 2001 Van 3 tot en met 7 december organiseert de Partij van de Arbeid de themaweek 'tegen de verrommeling van natuur en milieu'. 01- Pronk, Ad Melkert, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem en tal van andere PvdA-vertegenwoordigers nemen deel aan werkbezoeken in het kader van deze week.

Dit is de vijfde in een reeks van themaweken rond de ambities uit het concept- verkiezingsprogramma van de PvdA in de aanloop naar het verkiezingscongres op 14 en 15 december.

De week begint op maandag 3 december met een werkbezoek van de Tweede-Kamerleden Adri Duivesteijn, Jaap Jelle Feenstra en Willem Herrebrugh aan Apeldoorn en de Hoge Veluwe en van Jan Pronk, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu aan het knooppunt Arnhem-Nijmegen. Verder bezoekt de PvdA Schiedam, Utrecht en Roosendaal.

De Partij van de Arbeid organiseert deze themaweek, omdat verdere verrommeling van het landschap en de natuur moet worden tegengegaan.

Zij stelt in haar programma de zorg voor natuur en milieu voorop. Een duurzame economische ontwikkeling is van groot belang voor de kwaliteit van de samenleving. Het is tevens een kwestie van solidariteit tussen generaties. Onze kinderen en kleinkinderen dreigen te worden opgezadeld met een ecologische schuld. Ook die schuld zullen we de komende jaren moeten aflossen.

De afgelopen jaren is een aantal succesvolle stappen gezet waardoor het weer beter met het milieu gaat. Zo is het mestoverschot de laatste jaren afgenomen, zijn auto's schoner geworden en is de industrie minder vervuilend geworden. De kwaliteit van het oppervlaktewater is verbeterd en ook de verzuring is teruggedrongen, waardoor de bossen in betere conditie zijn. De omvang van de natuur in Nederland is toegenomen. Bodemverontreiniging wordt systematisch gesaneerd en het gebruik van bestrijdingsmiddelen neemt af. Er zijn successen geboekt, maar we moeten natuurlijk blijven zoeken naar nieuwe manieren en toepassingen om het milieu en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren. Er is veel gedaan, er is nog veel te doen.

Deze plannen en ideeën zullen tijdens deze week centraal staan.

Voor meer informatie: Afdeling Voorlichting 070 - 3183025

Partij van de Arbeid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie