Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rabobank introduceert Solid II Garantiecertificaat

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Rabo introduceert Solid II Garantiecertificaat

Europees beleggen met rugdekking
RABO INTRODUCEERT SOLID II GARANTIECERTIFICAAT

Maandag 3 december 2001 introduceert de Rabobank de Rabo SolidWorld II Garantiecertificaten. Met dit beleggingsproduct kunnen beleggers tegen een beperkt risico meedelen in de koersstijging van aandelenfondsen binnen de Eurozone. De garantiecertificaten hebben een nominale waarde van EUR 1000. Behalve van een jaarlijks uitkering van EUR 20 per garantiecertificaat, profiteert de belegger middels een bonusuitkering van de stijging van de Dow Jones EURO STOXX 50sm-index. Op de einddatum ontvangt de belegger zijn inleg terug, eventueel aangevuld met deze bonusuitkering.

De inschrijvingsperiode voor deze garantiecertificaten loopt van 3 december tot 20 december 2001, 17.30 uur. De inschrijving is kosteloos. De looptijd van de certificaten is 6 jaar. De Rabo SolidWorld II Garantiecertificaten worden genoteerd op Euronext Amsterdam en zullen dagelijks verhandelbaar zijn.

Een solide belegging met bonus
Het SolidWorld II Garantiecertificaat is een veilig beleggingsproduct, waarbij de belegger altijd aan het einde van de looptijd de geïnvesteerde hoofdsom ontvangt. Gedurende de looptijd van 6 jaar ontvangt de belegger tevens een jaarlijkse uitkering van 2%. Aantrekkelijk voor de belegger is de mogelijkheid te profiteren van de koersstijgingen van de Dow Jones EURO STOXX 50sm-index. Deze index bestaat uit grote Europese beursgenoteerde fondsen. Gedurende de looptijd van 6 jaar wordt op basis van de slotwaarde van de DJ EURO STOXX 50sm futures elke derde vrijdag van de laatste maand van het kwartaal het percentage van de daling/stijging bepaald. Bij elkaar opgeteld zullen deze 24 percentages aan het einde van de looptijd de bonusuitkering bepalen. Dit kan oplopen tot maximaal 132%. De stijging zal per kwartaal gelimiteerd worden op 5,5% en de daling per kwartaal op 11%.

Fiscale aspecten
De SolidWorld II Garantiecertificaten vallen in Box III voor de vermogensrendementsheffing. Dit betekent dat de particuliere belegger geacht wordt een rendement van 4% te behalen. Dit rendement wordt belast met een tarief van 30%. Per saldo vindt er dus een heffing plaats van 1,2% per jaar over het gemiddelde nettovermogen.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 400 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk zo'n 795.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening

Voor informatie:
Jan Dost
Rabobank Nederland
Externe Communicatie
tel. 030-2162411
mobiel 06-53149877
fax 030-2161916
email (pressoffice@rn.rabobank.nl)

30 nov 01 15:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie