Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale Ministerconferentie Zoetwater

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Internationale ministersconferentie zoetwater

INTERNATIONALE MINISTERSCONFERENTIE ZOETWATER

Op maandag 3 en dinsdag 4 december zal staatssecretaris J.M. de Vries van Verkeer en Waterstaat voor Nederland deelnemen aan de Internationale Zoetwater Conferentie in Bonn. De conferentie wordt georganiseerd door de Duitse regering, in nauwe samenwerking met de VN. Deelnemers zijn bewindspersonen van een vijftigtal landen, VN-organisaties, andere internationale organisaties en vertegenwoordigers van belangengroeperingen. Deze conferentie past in de follow-up van het Tweede Wereld Water Forum vorig jaar in Den Haag en de voorbereidingen van het Derde Wereld Water Forum in Kyoto in 2003.
De Zoetwater Conferentie heeft als doel een bijdrage te leveren aan de oplossing van de wereldwijde waterproblemen en ondersteuning te geven aan de voorbereiding van de VN-top over duurzame ontwikkeling volgend jaar september in Johannesburg. Nederland vindt het belangrijk dat de samenhang tussen waterbeheer en andere milieuaspecten wordt versterkt.
Op de tweede dag van de conferentie zullen de deelnemende ministers een korte verklaring uitgeven.

Op de middag van de tweede dag van de conferentie zal de staatssecretaris een speech houden tijdens een speciaal evenement over de dialoog over water en klimaat in het kader van het Derde Wereld Water Forum in Kyoto in 2003. Op dezelfde dag zal de toolbox integraal waterbeheer gelanceerd worden. De toolbox bevat beschrijvingen van methoden en instrumenten voor integraal waterbeheer en een groot aantal praktijkvoorbeelden. De toolbox is toegankelijk via internet: Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd..

De toolbox is mede op initiatief van de staatssecretaris ontwikkeld door het Global Water Partnership en het Netherlands Water Partnership, met financiële steun vanuit het Nederlandse programma Partners voor Water. Ook wordt een relatie gelegd naar de werkzaamheden van de Wereldbank. Veel Nederlandse ervaringen op het gebied van integraal waterbeheer zijn inmiddels in de box verwerkt. Zo vormt de toolbox een hulpmiddel om de Nederlandse ervaringen en kennis op het gebied van integraal waterbeheer, waterinstituties en participatie beschikbaar te stellen aan vragende landen en de Nederlandse ambassades elders in de wereld. Het de bedoeling is om de komende tijd nog meer Nederlandse methoden, praktijk-ervaringen en referenties in te brengen, opdat waterbeheerders in de hele wereld gebruik kunnen maken van de Nederlandse expertise op dit terrein.

Voor meer informatie:

Monica van Adrichem
persvoorlichter ministerie van Verkeer en Waterstaat 070-3517570 / 06-22249765

30 nov 01 16:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie