Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongens bekennen vernielingen in Emmeloord

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: district Noord 3-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Jongens bekennen vernielingen
EMMELOORD Zondagavond eind oktober kreeg de politie een melding dat een groep jongens op de Reijdersant vernielingen pleegden. Twee konden iets na de melding op de Coeshoeck aangehouden worden. De politie stelde een onderzoek in. Dat resulteerde in de aanhouding van nog 8 jongens (in de leeftijd van 13-15 jaar, één onder 12 jaar) voor tien vernielingen aan vooral scholen in Emmeloord. De schade aan onder andere ruiten bedroeg enkele duizenden guldens. De tien verdachten, allen uit Emmeloord, bekenden hun aandeel tegenover de politie. Na verhoor zijn ze heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en wordt naar de officier van justitie gestuurd. Vier jongens zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Hennepplantage
LELYSTAD Maandagochtend vroeg ontdekte de politie een hennepplantage in een woning op de Steile Bank. Daarvoor is een 41-jarige bewoner aangehouden. Deze is voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De hennepplanten (precieze hoeveelheid nog niet bekend bij schrijven persbericht) en de bijhorende apparatuur worden in beslag genomen en vernietigd.

Inbraken
EMMELOORD Bij de politie zijn afgelopen weekeind aangiften gedaan van woninginbraken op onder andere de Hondsruglaan, Montferland, Schokkerringweg en Hendris Stevinlaan. De politie stelt een onderzoek in. Bewoners die een preventieadvies willen, kunnen bij de politie terecht. Op www.politiekeurmerk.nl staan ook allerlei beveiligingsmaatregelen.

Alcohol
LELYSTAD Een surveillerende agent zag zondagnacht een auto met hoge snelheid over de Houtribweg rijden. In de Kempenaar stapte de bestuurster uit en de agent sprak haar aan op haar rijgedrag. De agent vermoedde dat de 49-jarige vrouw uit Lelystad alcohol gedronken had en hield haar aan. Op het politiebureau blies de verdachte 505 ug/l (1,15 promille). Verder bleek haar rijbewijs verlopen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De verdachte is met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie