Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Lunteren gestart

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Lunteren gestart

Het bevolkingsonderzoek heeft tot doel borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing groter is. Alle vrouwen uit de gemeente Ede en in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen een persoonlijke, schriftelijke uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Tijdens het onderzoek worden röntgenfoto's genomen. De foto's worden opgestuurd en bekeken door een arts. De schriftelijke uitslag ontvangt de vrouw binnen twee weken thuis. Bij gemiddeld twee op de honderd vrouwen is op de foto een afwijking zichtbaar. Deze vrouwen wordt verzocht contact op te nemen met de huisarts. Meestal is dan verder onderzoek in het ziekenhuis nodig om na te gaanof het om een goed- of kwaadaardige afwijking gaat. Een afwijking die zichtbaar is op de foto hoeft nog geen borstkanker te betekenen.

Organisatie

De organisatie van het bevolkingsonderzoek borstkanker is in handen van de Stichting Vroege Opsporing Kanker Oost-Nederland (SVOKON), een samenwerkingsverband tussen vijf Gelderse GGD's (waaronder de GGD West-Veluwe/Vallei) en het Integraal Kankercentrum Oost in Nijmegen.

Wilt u meer weten?

Met vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u terecht bij uw huisarts en bij de GGD West-Veluwe/Vallei, tel. (0318) 68 49 11. Bij uw huisarts en de GGD West-Veluwe/Vallei is ook een folder verkrijgbaar over dit onderzoek.

Ede, 03 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie