Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra bladopruimactie in Ede-Oost

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Extra bladopruimactie Ede-Oost

Nog veel blad aan bomen

Door de zachte weersomstandigheden van deze herfst zit er nog veel blad aan de bomen. Veel meer dan in andere jaren rond deze tijd. Tijdens de bladopruimactie die momenteel in Ede-Oost gehouden wordt blijkt, dat een groot deel van het blad nog aan de bomen zit. Daarom heeft de afdeling Beheer van de gemeente besloten om in week 51 nogmaals in deze wijk het blad op te ruimen.
Het betreft het gebied tussen de spoorlijn Ede-Amersfoort, Beukenlaan, Ericalaan, Klinkenbergerweg, Raadhuisstraat, Rijksweg 324 en het defensieterrein.

Wat kunnen bewoners zelf doen

Om een zo groot mogelijk rendement uit deze actie te halen vragen we de bewoners van het betreffende gebied om de straat zo veel mogelijk autovrij te houden op de veegdagen.
Bewoners kunnen t/m de maandag voorafgaand aan de veegactie het blad uit de tuin in de berm of in de goot van de weg deponeren. Na die betreffende maandag is dat niet meer toegestaan. Het blad wordt met veegmachines verwijderd. In verband hiermee vragen wij u het blad niet te dicht bij bomen en lichtmasten te deponeren. De opgeruimde bladeren worden verwerkt tot compost. Daarom mag er geen papier, plastic, takken of ander afval tussen het blad liggen. De firma die het blad ophaalt, laat bij het constateren van andersoortig afval het blad liggen.

Ten slotte: als het vriest, gaat de actie niet door.

Informatie

Mocht u nog vragen hebben, bijvoorbeeld over het al dan niet doorgaan van de actie in verband met vriesweer, dan kunt u contact opnemen met de voorman van Buurtbeheer van deze wijk, de heer M. van Harn, tel. (06) 52 47 22 88.

Ede, 03 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie