Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijna vier miljoen gulden voor leefbaarheid centrum Enschede

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

3,75 miljoen gulden voor leefbaarheid binnenstad Enschede, 3 december 2001
De binnenstad van Enschede is weer aan zet. Minister Van Boxtel van grotestedenbeleid heeft f 2,5 mln beschikbaar gesteld voor de plannen die de bewoners van Laares, de Bothoven en Velve-Lindenhof hebben gemaakt voor versterking van de leefbaarheid en veiligheid in hun wijken. De gemeente Enschede heeft de inspanningen van de bewoners gehonoreerd met nog eens f 1,25 mln extra. Het nieuws is maandag aan de bewoners verteld tijdens een buurtbijeenkomst.

De toekenning van de genoemde bedragen volgt op het project Buurt aan zet, waarbij de bewoners samen met het stadsdeel Centrum hebben nagedacht over verbeterplannen voor de wijk. Tijdens buurtbijeenkomsten, een heuse gala-avond, via internet en een stemming over alle ingediende plannen hebben de buurtbewoners hun mening kenbaar kunnen maken.
Inmiddels hebben de bewoners ook al hun prioriteiten aangegeven. Belangrijk vinden zij onder meer het sluiten van coffeeshops in de Lipperkerkstraat, een betere verlichting in plantsoen Velve-Lindenhof, een voetgangersbrug over het spoor, een vluchthaven of verkeerslichten op de kruising van de Oliemolensingel met de Lage Bothofstraat, een skatebaan in Velve-Lindenhof, een buurtconciërge of buurtagent bij wijkpost Alex en een uitleenbare tent (tegen geringe vergoeding) voor buurtfeesten. De ideeën worden nu uitgewerkt in een werkprogramma, waarvan de uitvoering begint in januari.
Vóór die tijd worden in de betrokken wijken al kerstbomen geplaatst. In Laares zingen de kinderen van de basisschool kerstliederen rondom de boom. In de Bothoven werken winkeliers en bewoners samen bij het aanbrengen van kerstverlichting en in Velve-Lindenhof wordt bij de boom een kerstmarkt gehouden. Via de website
www.buurtaanzet.nl kunnen bewoners stemmen voor de mooiste boom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie