Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Canon Europa n.v. kiest GE Capital Fleet Services als supper

GE Capital Aro Lease

CANON EUROPA N.V. KIEST GE CAPITAL FLEET SERVICES ALS SUPPER

'S-HERTOGENBOSCH, 03-12-2001 -- GE Capital Fleet Services heeft de eerste fase afgerond van een pan-Europese overeenkomst met The Canon Group voor het merendeel van het 5,600-voertuigen tellende wagenpark in Europa.

Binnen het afgesloten contact is de verwachting uitgesproken dat Canon in de komende 2 tot 3 jaar meer dan 2 miljoen euro zal besparen op de huidige operationele kosten van het wagenpark. De eerste fase omvat 45% van Canon's totale vloot in Europe - voertuigen in de UK, Duitsland en het Canon Europa office in Nederland - en een driejarig operating plan dat een verhoogde fleet efficiency en kostenbesparing dient te bewerkstelligen.

De overeenkomst definieert eveneens de fundering voor de volgende fase van de samenwerking tussen Canon en GE Capital Fleet Services. Deze fase wordt momenteel geïmplementeerd en heeft tot doel 80% van Canon's Europees wagenpark te omvatten.

Canon is een wereldleidend uitvinder en fabrikant van geavanceerde Imaging Solutions met een jaarlijkse omzet van EUR 26 miljard.

De baselining van Canon's huidige vloot samen met het kostenbesparingsvoorstel voor een gedeelte van haar Scandinavische en Nederlandse vloot is reeds gestart. De diverse landenorganisaties van Canon zullen op basis van de voorstellen van GE, gegenereerd als een resultaat van het baselining onderzoek, besluiten of zij zich wel of niet aansluiten bij de pan-Europese lease overeenkomst. Deze fleet solution is onderdeel van Canon's algehele programma om efficiency te verhogen, kostenbeheersing te verbeteren en kostenbesparing te realiseren. Canon heeft een centrale Europese wagenparkbeheerder aangesteld om het totale project te managen.

Henk Scheffer, General Manager European Shared Services Program Office bij Canon Europa N.V. zegt: 'Canon wil het wagenpark managen op basis van total cost of ownership. Hiervoor streeft Canon naar inzicht en transparantie van de kosten. Canon verwacht nagenoeg alle operationele activiteiten te outsourcen en daarbij een sterke management controle binnen de Canon organisatie uit te oefenen.'

GE Capital Fleet Service's unieke 'Strategic Consulting' benadering is beschouwd als een ideale methode om de huidige totale fleet kosten te baselinen in Europa, en hiermee te voorzien in de benodigde kostenbesparing voor de doelstellingen.

Paul Walters, Director of International Corporate Accounts bij GE Capital Fleet Services, licht toe: 'We hebben Canon voorgesteld meer dan 2 miljoen euro te besparen in de deelgebieden van het wagenpark. Dit als resultaat van lagere acquisitiekosten, gereduceerde financieringskosten, lagere onderhoud en administratiekosten en de toezegging van verbeterde remarketing waarden van voertuigen die in de komende drie jaar verkocht zullen worden.'

De overeenkomst, waarin GE Capital Fleet Services full service leasing, finance lease, fleet management, accident management en full driver contact voor de vloot aanbiedt, vervangt Canon's huidige werkwijze van meerdere leveranciers en intern beheer.

Paul Walters: 'Canon zal tevens financieel voordeel behalen aan de additionele services zoals accident management en het verbeterde management van het vervangend vervoer proces.'

De transitie van de totale pan-Europese overeenkomst met GE Capital Fleet Services zal geïmplementeerd worden door een combinatie van Sale en Lease Back van voertuigen en een beheeroverdracht van Canon's huidige overeenkomsten aan GE Capital Fleet Services.

Paul Walters legt uit: 'Wanneer ons ervaren team een baseline voorstel heeft vervaardigd voor de totale kosten van wagenparkbeheer, inclusief administratie en operationele zaken, wordt de data geanalyseerd om aanbevelingen te doen over hoe de kosten kunnen worden gereduceerd. De klant dient dan te beslissen of zij de voorgestelde aanpassingen wel of niet wenst te implementeren. Indien de klant de aanbevelingen doorvoert, kunnen wij gaan signaleren en controleren via een proces van "define, measure, analyse, improve and control (DMAIC)".'

GE Capital Fleet Services vraagt een vergoeding voor de consultancy aangaande baselining, maar deze fee wordt terugbetaald indien de klant of prospect besluit een contract te sluiten.

Paul Walters: 'Onze strategic consulting methode (waarvan baselining een onderdeel is) bewijst zichzelf succesvol. Deze techniek maakt een kostenreducerend programma mogelijk voor Canon binnen nu en drie jaar. Dit contract voorziet in een benchmark voor toekomstige Europese fleet contracten.'

Background Information

Canon Europe N.V. Canon is een wereldleidende uitvinder en fabrikant van geavanceerde Imaging Solutions met een jaarlijkse omzet van EUR 26 miljard.

Als dochteronderneming van Canon Inc. in Japan, is Canon Europa het operationele hoofdkantoor van Canon in Europa, gevestigd in Amstelveen. Canon Europa ondersteunt de activiteiten van de totale Canon organisatie in Europa, inclusief alle nationale sales organisaties in de landen van Europa. De belangrijkste focus voor Canon's activiteiten in Europa ligt in twee duidelijk gedefinieerde markten: Business Solutions (network peripherals: copiers, printers, scanners en fax oplossingen) en Consumer Imaging (Input solutions: photography, video and digitale camera's; and Output solutions: Bubble Jet Printers).

GE Capital Fleet Services (behorend tot General Electric), is 's werelds grootste onderneming op het gebied van autoleasing en wagenparkbeheer. Het bedrijf heeft meer dan 1.300.000 auto's en trucks onder contract in Noord-Amerika, Europa, Australië en Japan. In Europa beschikt GE Capital Fleet Services over dertienhonderd medewerkers en een wagenpark van circa 350.000 auto's. Het bedrijf is actief in 27 verschillende Europese landen.

GE Capital Aro Lease heeft vestigingen in 's-Hertogenbosch en Amsterdam met een team van ruim tachtig mensen. Met een wagenpark van 13.500 voertuigen is de organisatie een belangrijke top 10 speler op de Nederlandse markt.

-EINDE-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie