Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse dames presteren goed tijdens EK Powerliften

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Aan : sportredacties/nieuwsmedia
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : Europese kampioenschappen powerliften voor dames Datum : 2 december 2001

Nederlandse dames presteren uitstekend op Europese titelstrijd

Tijdens de Europese kampioenschappen powerliften voor dames, welke afgelopen weekend zijn gehouden in het Tsjechische Frydlant, heeft het Nederlandse team een aantal goede resultaten behaald. Het team bestaande uit, de uit Noord-Scharwoude afkomstige Alie Keizer, Winny Monte uit Almelo, Mariet Spronk uit het Limburgse Margraten en de uit Kerkrade afkomstige Joan Schaefer, het geheel onder leiding van bondscoach Henk Keizer wist terug naar Nederland te komen met maar liefst 4 wereldrecords, 4 bronzen medailles, 4 nieuwe Nederlandse records, vele nieuwe persoonlijke records, al met al een sporttas vol met eremetaal. Op vrijdag werd de spits afgebeten door Alie Keizer, in de klasse tot 60 kg.,één van de nestors in Nederland van de powerliftsport, maar ook op het mondiale vlak heeft zij een grote naam te verdedigen. Met een totaal van 405 kg., opgebouwd met 152,5 kg.kniebuigen, 80 kg. bankdrukken en 172,5 kg. deadliften wist zij een keurige vijfde plaats te behalen, maar aangezien deze vrouw boven de leeftijd van Sarah is behaalt zij wel 4 nieuwe wereldrecords tijdens deze kampioen- schappen in deze klasse, een waarlijk grote prestatie. Zaterdag is het de dag van Mariet Spronk in de klasse tot 75 kg., teruggekeerd na een langdurige blessure, wist zij een 7e plaats te behalen met een totaal van 425 kg.waarbij haar bankdrukbeurt van 95 kg. hoop geeft voor de toekomst na haar kwetsuur. Zondag is het de dag van oud en nieuw, nieuweling Winny Monte en oudgediende Joan Schaefer, in de klasse tot 90 kg. wist Winny een keurige 7e plaats te behalen, waarbij aangetekend dient te worden dat zij 4 nieuwe persoonlijke records wist te verbeteren (167,5 kg.kniebuigen, 95 kg.bankdrukken, 190 kg.deadliften) en heeft laten zien ook op het internationale vlak haar "mannetje" te staan.
In de klasse boven de 90 kg. wist Joan Schaefer haar Europese kampioenschappen te overgieten met een bronzen glans, in alle drie de onderdelen wist zijn een bronzen plak te behalen, waarbij aangetekend dient te worden dat zij tevens 4 nieuwe Nederlandse records wist te verbeteren, ook in de eindklassering wist Joan een bronzen medaille te veroveren. (kniebuigen 217,5 kg. bankdrukken 135 kg. deadliften 197,5 kg. totaal 550 kg.) Zo vlak voor het eind van het jaar 2001, het einde van de Nederlandse gulden in het zicht, de komst van een nieuwe Europese munteenheid, blijkt dat het Nederlandse powerliften nog steeds in een stijgende lijn te bevinden.
Op het moment van terugkomst van deze groep atleten vertrekt de volgende groep atleten naar de volgende wedstrijd, de Wereldkampioenschappen bankdrukken in Nieuw-Zeeland. Het is druk in de powerliftwereld, en in 2002 zal het zelfs nog drukker worden, want in juli van dit jaar staat Nederland in de schijnwerpers van de powerliftwereld, de Union-Cup 2002 zal plaatsvinden in Nederland met deelname van alle grote Europese landen en toppers.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie