Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strijdbare burgemeester spreekt met hoofddirectie Wartsila

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Medewerkers met sluiting bedreigde Wärtsilä
massaal naar stadhuis. Datum uitgave: 03-12-2001 Onderwerp :Werk

Strijdbare burgemeester in gesprek met hoofddirectie

Ruim 500 werknemers van motorenfabriek Wärtsilä hebben vanochtend een werkonderbreking gehouden en zijn massaal naar het stadhuis getrokken.

De mars werd georganiseerd door de vakbonden en de ondernemingsraad. Namens de gezamenlijke vakbonden sprak de heer H. Hulshof de aanwezigen toe.
Burgemeester H.J. Meijer sprak zijn waardering uit voor de strijdbaarheid en eensgezindheid van de werknemers. Hij zei dat het voor wethouder Baarsma en hem een extra motivatie was om deze namiddag het gesprek aan te gaan met leden van de hoofddirectie uit Finland, die thans in ons land zijn.

Wärtsilä, van oorsprong Stork-Werkspoor, is producent van dieselmotoren voor schepen en energiecentrales, dat in de jaren negentig overging in het Finse Wärtsilä.
De hoofddirectie in Finland is voornemens de vestiging in Zwolle te sluiten en dochterondernemingen in Frankrijk en Italië open te houden. De afgelopen 5 jaar heeft Wärtsilä ruim 130 miljoen gulden geïnvesteerd in het Zwolse bedrijf, dat mondiaal tot de modernste in zijn soort behoort. Los daarvan, maakt het bedrijf, na een moeilijker periode, dit jaar weer winst. Bij Wärtsilä werken ruim 700 mensen.

Wärtsilä ook overheidsgelden gekregen in het kader van TOC-gelden (Technologie Ontwikkelings Crediet) van het ministerie van Economische zaken. De minister van EZ, mevrouw A. Jorritsma, heeft hedenmiddag ook een gesprek met de hoofddirectie van het bedrijf. Zowel het ministerie, de provincie Overijssel als de gemeente Zwolle leggen het bedrijf claims voor. Ook zullen zij gezamenlijk de voorgenomen sluiting aan Brussel voorleggen.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 03-12-2001 tot 09-12-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie