Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP; 14.00 u) Maandag, 3 december 2001

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed:
Maandagmorgen 3 december 2001 is een 46 jarige inwoner van Berg en Terblijt door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed maandagmorgen omstreeks 01.35 uur over de Markt te Maastricht waar hij door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder roken de agenten een alcohollucht. Een alcoholblaastest bevestigde daarna het alcoholgebruik van de automobilist. Deze werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse ondergaan moest worden. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Berg en Terblijt wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Berg en Terblijt, TV in brand:
Zondagavond 2 december 2001 is in een woning aan de Pastoor Pendersstraat te Berg en Terblijt een televisie in brand geraakt. Omstreeks 19.45 uur vatte in de huiskamer van de missiewoning door nog onbekend oorzaak de televisie plotseling vlam. Buren wisten nog voor de komst van de gewaarschuwde brandweer het vuurtje snel te doven. Bij het blussen ademden zij rook in. Ambulance personeel bood ter plaatse medische hulp aan deze buren. Zij behoefden na behandeling verder geen medische hulp meer. De huiskamer liep rook en roetschade op. De bewoners, twee kloosterzusters, werden voor de nacht ondergebracht in een kloosterinstelling te Valkenburg. De stichting Salvage biedt de kloosterzusters de helpende hand.

Maastricht, woninginbraken:

Op zondag 2 december 2001 heeft in een woning aan de Westrand een inbraak plaatsgevonden. De bewoner ontdekte bij zijn thuiskomst omstreeks 20.30 uur dat er ongewenst bezoek in zijn woning was geweest. Op de eerste etage werd na een klauterpartij van de inbreker een ruit geopend. Eenmaal in de woning liep de inbreker naar de begane grond waar hij vermoedelijk hartelijk verwelkomd werd door de hond des huizes. Mogelijk heeft deze de inbreker afgeschrikt want uit de woning werd niets ontvreemd.
In een woning aan de Schuttendaal te Maastricht heeft eveneens op zondag 2 december 2001 een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd in de avonduren ontdekt bij thuiskomst van de bewoners. De inbreker verschafte zich de toegang door een achterdeur te forceren. De woning werd doorzocht waarbij enkele tientallen cds en de inhoud van twee portemonnees van de kinderen (met onbekende inhoud) werden ontvreemd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie