Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

24 Maanden cel voor diefstal met geweld

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rechtbank 's-Gravenhave

24 maanden voor diefstal met geweld, deels voorwaardelijke straf in verband met gezinssituatie

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 3-12-2001

Verdachte heeft met drie anderen het plan gemaakt om bij de Free Record Shop te 's-Gravenhage een diefstal te plegen. Vervolgens heeft verdachte deze diefstal samen met die anderen daadwerkelijk uitgevoerd, waarbij verdachte en die anderen gebruik hebben gemaakt van geweld en bedreiging met geweld. Immers, verdachte heeft samen met anderen een namaakpistool gericht op de in de winkel aanwezige verkoper. Zij zijn voorts om hem heen gaan staan, waarna zij de verkoper hebben gedreigd van het leven te beroven, indien hij niet mee zou werken. Tot slot hebben zij verdachte opgesloten in het toilet. Verdachte en de anderen hebben een grote hoeveelheid geld en telefoonkaarten buit gemaakt. Na de overval is verdachte met de anderen weggereden en hebben zij de buit onderling verdeeld. Deze gewelddadige diefstal heeft het slachtoffer grote schrik aangejaagd, waar hij, naar de ervaring leert, nog lang de psychische gevolgen van kan ondervinden. Het gevoel van onveiligheid en angst geldt voorts niet alleen voor de aanwezige verkoper, doch ook voor het winkelpersoneel in het algemeen. Verdachte en haar mededaders hebben de rechtsorde ernstig geschokt door dergelijke omvangrijke gevoelens van onveiligheid teweeg te brengen, hetgeen de rechtbank zeer kwalijk acht.

De rechtbank heeft acht geslagen op een op naam van verdachte staand uittreksel uit het algemeen documentatieregister waaruit blijkt dat verdachte al eerder met politie en justitie in aanraking is geweest. Verdachte zat nog in een proeftijd terzake van een winkeldiefstal.

De rechtbank houdt in het voordeel van verdachte rekening met haar gezinssituatie. Zij draagt de zorg voor de opvoeding van haar twee-jarige dochter. Voorts houdt de rechtbank in haarvoordeel rekening met de jeugdige leeftijd van verdachte. De rechtbank zal derhalve een deel van de straf voorwaardelijk opleggen.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad6520

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=5562&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie