Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Leeuwen Buizen schrapt circa honderd banen

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

03-12-2001

Van Leeuwen Buizen schrapt circa honderd banen

De Van Leeuwen Buizen Groep schrapt in Nederland circa honderd van de 375 banen. In totaal verdwijnen wereldwijd 170 banen. De grootste klap valt in Zwijndrecht, waar 88 arbeidsplaatsen vervallen. CNV Metaal en elektro betreurt het verlies, Wel betwijfelt de bond of zo drastisch snijden in het aantal banen noodzakelijk is. Daarom wil CNV Metaal en elektro onderzoek naar alternatieven

In elk geval wil de bond dat geen van de werknemers in de WW terecht komt. Uitgangspunt moet zijn dat zij worden bemiddeld naar ander werk. Daarnaast zal er een goed sociaal plan moeten komen. Financieel zijn hiervoor naar de mening van de bond voldoende middelen. Van Leeuwen Buizen maakt na jaren verliesgevend te zijn geweest, volgens eigen zeggen dit jaar weer winst. Bovendien investeert het bedrijf fors in logistieke hulpmiddelen en informatie en communicatietechnologie. Daarom zal Van Leeuwen Buizen Groep volgens CNV Metaal en elektro ook moeten investeren in een goed sociaal plan.

Nadere inlichtingen:

Arthur Bot (bestuurder CNV Metaal en elektro)
010-4 55 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie