Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gerichte keuractie bij Rhododendron

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland


Persbericht

22 - 11 - 2001

Gerichte keuractie bij Rhododendron

In week 49, 3 tot en met 7 december 2001, en in week 2 van 2002, 7 tot en met 11 januari 2002, zal op de bloemenveilingen Aalsmeer, Holland, Flora, Oost Nederland (VON) en Zuidoost Nederland (ZON) intensief worden gekeurd op de naleving van plantdiameter-sortering en rijpheid bij Rhododendron. Met de gerichte keuracties willen de bij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) aangesloten bloemenveilingen een bijdrage leveren aan de betrouwbaarheid van productinformatie. De veilingen hebben hun aanvoerders uitgebreid geïnformeerd over de komende keuractie. Met deze gerichte keuractie willen de veilingen samen met hun aanvoerders het belang van de naleving van de richtlijnen onderstrepen.

Volgens de richtlijnen van de VBN-productspecificaties Rhododendron dient de Rhododendron uniform te zijn gesorteerd op plantdiameter, waarbij de diameter wordt vermeld in de sorteringscode. Als minimale rijpheidseis voor Rhododendron geldt dat op het moment van aanvoer alle planten een rijpheidstadium dienen te hebben van minimaal 30% kleurtonende bloemknoppen. De aanvoerder is verplicht de sortering op potmaat, plantdiameter en de rijpheid in de sorteringcode aan te geven. Voor stam- en piramidevormen is het verplicht de sortering op potmaat, planthoogte en rijpheid in de sorteringscode aan te geven. De sorteringscode van partijen zal worden aangepast wanneer tijdens de controle blijkt dat ze niet voldoen aan de eisen.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de naleving van de productspecificaties, zoals sortering, verpakking en belading, regelmatig te wensen over laat. De VBN streeft naar een hoge betrouwbaarheid van de productinformatie. De VBN-veilingen hebben besloten door gerichte keuracties een extra impuls te geven aan de naleving van de gemaakte afspraken door alle partijen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie