Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: evaluatie medische technologie vóór gebruik

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Evaluatie medische technologie vóór gebruik

Voordat nieuw ontwikkelde medische technologieën worden toegepast in de praktijk, ondergaan ze een kritische evaluatie, want de kwaliteitseisen die de maatschappij aan medische technologieën stelt, worden steeds hoger. "Maar de bevindingen uit deze kwaliteitsstudies leiden meestal niet tot veel veranderingen," zegt technisch bedrijfskundige Marjan Hummel. "We stelden daarom een nieuwe methode op die al tijdens de ontwikkeling van de medische technologie de kwaliteit kan evalueren. Op basis daarvan kan al vóór de klinische introductie de kwaliteit van de technologie verbeterd worden. Onze methode blijkt zeer geschikt om tot een voor alle betrokkenen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie