Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-12-2001
Politieberichten van 1/12 (13.00 uur) tot 2/12 (09.00 uur)

Balk: inbraak bedrijf
In een bedrijf aan de Gaaikemastraat werd tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 10.00 uur ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door een ruit te vernielen, waarna een brandkast werd opengebroken waaruit enkele duizenden guldens werden weggenomen. De 38-jarige eigenaar uit Balk deed aangifte. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Westergeest: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Trekweg heeft een 41-jarige automobiliste uit Twijzelerheide letsel opgelopen. De aanrijding ontstond toen een 80-jarige automobilist uit Stadskanaal verzuimde voorrang te verlenen. De automobiliste uit Twijzelerheide werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht, waar zij ter observatie werd opgenomen.

Heerenveen: inbraak auto
Tussen vrijdag 18.30 uur en zaterdag 15.30 uur werd ingebroken in een auto. Van het voertuig werd een ruit vernield, waarna een radardetector werd weggenomen. De 37-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Joure: winkeldiefstal
Een 25-jarige inwoonster van Kampen is zaterdag om 16.45 uur aangehouden wegens diefstal in een winkel aan de Midstraat. De vrouw werd door een medewerker van de winkel betrapt toen zij een aantal panty`s en make-up wilde meenemen zonder te betalen. Ze werd aan de politie overgedragen.

Drogeham: drie fietssters lichtgewond bij aanrijding Bij een ongeval op de Landyk zijn zaterdag om 17.00 uur drie fietssters lichtgewond geraakt. De drie fietssters, een 13-jarig meisje uit Harkema, een 14-jarig meisje uit Drogeham en een 13-jarig meisje uit Eastermar, verzuimden op de kruising met de Skiepedrift voorrang te verlenen aan een 54-jarige automobilist uit Drachten. Deze probeerde nog de drie te ontwijken, maar reed hen toch aan. Alledrie de meisjes werden met lichte verwondingen per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Buitenpost: aanrijding onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Buitenpost is zaterdag 19.30 uur aangehouden omdat op de Stationsstraat een aanrijding had veroorzaakt en onder invloed bleek te zijn. De man gaf geen voorrang aan een uit de Julianastraat komende auto, die werd bestuurd door een 29-jarige plaatsgenote, waarna een aanrijding volgde. Omdat vermoed werd hij gedronken had, moest de man uit Buitenpost op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 515 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 5 uren.

Heerenveen: aanhouding na voetbalwedstrijd
Na afloop van de overigens rustig verlopen voetbalwedstrijd Heerenveen
- Feijenoord zijn drie personen aangehouden. Een 19-jarige inwoner van Schiedam en een even oude inwoner van Sneek werden aangehouden omdat zij een stoeltje hadden vernield. Een 21-jarige inwoner van Dordrecht werd aangehouden, omdat hij een broodje frikadel had meegenomen zonder dit af te rekenen.

Damwoude: aanhouding
Een 21-jarige inwoner van Damwoude is zaterdag om 22.50 uur aangehouden, omdat hij een ruit vernield had van `It Skulplak` aan de Boterbloem. Eerder die avond waren daar al een aantal jongeren verwijderd, die zich vervelend gedroegen. Een groep van ca. 40 jongelui bleef daarop voor de ingang rondhangen en gedroeg zich vervelend. Een van hen, de inwoner van Damwoude, werd door de politie aangehouden nadat hij een ruit van de toegangsdeur had vernield.

Heerenveen: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Wijnjewoude is zondag om 01.30 uur op de Stadionweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 365 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 01.30 uur op de Franklinstraat aangehouden, omdat hij onder invloed op een fiets reed. Op het bureau blies hij 540 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 21-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 02.00 uur op de Nieuweweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 440 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Heerenveen: onder invloed
Een 55-jarige inwoner van Heerenveen is zondag om 03.00 uur op de Ratelaar aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 565 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Drachten: aanhouding diefstal
Een 16-jarige inwoner van Appelscha is zondag om 02.40 uur in een horecagelegenheid aan de Noordkade aangehouden. De verdachte had een fles sterke drank achter de bar weggenomen. Hij werd daarop door medewerkers van de horecagelegenheid aangehouden en aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 47-jarige inwoner van Blije is zondag om 03.00 uur op de Esdoonstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 800 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 9 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lemmer: onder invloed
Een 23-jarige inwoner van Pultusk (Polen) is zondag om 04.00 uur op de Plattedijk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 725 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Omdat de verdachte geen rijbewijs kon tonen, werd daarvoor eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: onder invloed
Een 31 -jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 05.00 uur op de Elzenstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 550 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Heerenveen: onder invloed
Een 39-jarige inwoner van Akkrum is zondag om 04.15 uur op de Heideburen aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Omdat een blaasproef op het bureau mislukte, werd hem een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding
Een 19-jarige Leeuwarder is zondag om 05.00 uur op het Ruiterskwartier aangehouden. Surveillerende agenten kwamen tussenbeide bij een vechtpartij waarbij de Leeuwarder betrokken was. De Leeuwarder werd vervolgens diverse malen gesommeerd zich te verwijderen, maar gaf daar geen gehoor aan. Toen hij de agenten beledigde en weer op de vuist wilde gaan, werd hij aangehouden en geboeid naar het politiebureau overgebracht.

Sneek: aanhouding na vernieling
Een 50-jarige inwoonster van Sneek is zondag om 04.00 uur bij het Sint Antoniusziekenhuis aangehouden wegens vernieling van een ruit. De vrouw was kort daarvoor bij de EHBO van het ziekenhuis gekomen met een fles bier in de hand. Op last van een bewaker had ze dit bij de ingang achtergelaten. Toen ze weer terug kwam eiste ze van de bewaker het bier terug. Deze weigerde, waarop de vrouw hem probeerde te slaan. Ze werd vervolgens het gebouw uitgezet, waarna ze een ruit van de toegangsdeur kapot trapte. De inmiddels gewaarschuwde politie hield haar daarop aan bracht haar naar het bureau over.

Hallum: rijden zonder rijbewijs
Een 24-jarige inwoner van Hallum is zondag om 05.00 uur op de Ljouwterdyk aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. Aangezien de man al twee keer eerder voor hetzelfde feit was aangehouden, werd zijn auto in beslag genomen. Deze bleek bovendien niet verzekerd en APK-gekeurd te zijn.

Finkum: loslopend hangbuikzwijn
Op de Bredyk werd zondag om 06.45 uur een loslopend hangbuikzwijn aangetroffen. Het dier had bijna twee aanrijdingen veroorzaakt. Het werd tot de eigenaar zich meldt in een weiland van een boer gestald.

Augustinusga: aanrijding met letsel
Een 16-jarige bromfietser uit Augustinusga heeft zaterdag om 21.30 uur een gebroken arm opgelopen bij een botsing met een auto op It West. De bestuurder van de auto, een 26-jarige plaatsgenoot, verzuimde voorrang te verlenen aan de achterop komende brommer toen hij linksaf een oprit in wilde rijden. De bromfietser liet zich in het ziekenhuis in Drachten aan zijn arm behandelen.

Bureau Communicate: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...