Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-12-2001
Politieberichten van 1/12 (13.00 uur) tot 2/12 (09.00 uur)

Balk: inbraak bedrijf
In een bedrijf aan de Gaaikemastraat werd tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 10.00 uur ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door een ruit te vernielen, waarna een brandkast werd opengebroken waaruit enkele duizenden guldens werden weggenomen. De 38-jarige eigenaar uit Balk deed aangifte. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Westergeest: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Trekweg heeft een 41-jarige automobiliste uit Twijzelerheide letsel opgelopen. De aanrijding ontstond toen een 80-jarige automobilist uit Stadskanaal verzuimde voorrang te verlenen. De automobiliste uit Twijzelerheide werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht, waar zij ter observatie werd opgenomen.

Heerenveen: inbraak auto
Tussen vrijdag 18.30 uur en zaterdag 15.30 uur werd ingebroken in een auto. Van het voertuig werd een ruit vernield, waarna een radardetector werd weggenomen. De 37-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Joure: winkeldiefstal
Een 25-jarige inwoonster van Kampen is zaterdag om 16.45 uur aangehouden wegens diefstal in een winkel aan de Midstraat. De vrouw werd door een medewerker van de winkel betrapt toen zij een aantal panty`s en make-up wilde meenemen zonder te betalen. Ze werd aan de politie overgedragen.

Drogeham: drie fietssters lichtgewond bij aanrijding Bij een ongeval op de Landyk zijn zaterdag om 17.00 uur drie fietssters lichtgewond geraakt. De drie fietssters, een 13-jarig meisje uit Harkema, een 14-jarig meisje uit Drogeham en een 13-jarig meisje uit Eastermar, verzuimden op de kruising met de Skiepedrift voorrang te verlenen aan een 54-jarige automobilist uit Drachten. Deze probeerde nog de drie te ontwijken, maar reed hen toch aan. Alledrie de meisjes werden met lichte verwondingen per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Buitenpost: aanrijding onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Buitenpost is zaterdag 19.30 uur aangehouden omdat op de Stationsstraat een aanrijding had veroorzaakt en onder invloed bleek te zijn. De man gaf geen voorrang aan een uit de Julianastraat komende auto, die werd bestuurd door een 29-jarige plaatsgenote, waarna een aanrijding volgde. Omdat vermoed werd hij gedronken had, moest de man uit Buitenpost op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 515 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 5 uren.

Heerenveen: aanhouding na voetbalwedstrijd
Na afloop van de overigens rustig verlopen voetbalwedstrijd Heerenveen
- Feijenoord zijn drie personen aangehouden. Een 19-jarige inwoner van Schiedam en een even oude inwoner van Sneek werden aangehouden omdat zij een stoeltje hadden vernield. Een 21-jarige inwoner van Dordrecht werd aangehouden, omdat hij een broodje frikadel had meegenomen zonder dit af te rekenen.

Damwoude: aanhouding
Een 21-jarige inwoner van Damwoude is zaterdag om 22.50 uur aangehouden, omdat hij een ruit vernield had van `It Skulplak` aan de Boterbloem. Eerder die avond waren daar al een aantal jongeren verwijderd, die zich vervelend gedroegen. Een groep van ca. 40 jongelui bleef daarop voor de ingang rondhangen en gedroeg zich vervelend. Een van hen, de inwoner van Damwoude, werd door de politie aangehouden nadat hij een ruit van de toegangsdeur had vernield.

Heerenveen: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Wijnjewoude is zondag om 01.30 uur op de Stadionweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 365 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 01.30 uur op de Franklinstraat aangehouden, omdat hij onder invloed op een fiets reed. Op het bureau blies hij 540 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 21-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 02.00 uur op de Nieuweweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 440 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Heerenveen: onder invloed
Een 55-jarige inwoner van Heerenveen is zondag om 03.00 uur op de Ratelaar aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 565 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Drachten: aanhouding diefstal
Een 16-jarige inwoner van Appelscha is zondag om 02.40 uur in een horecagelegenheid aan de Noordkade aangehouden. De verdachte had een fles sterke drank achter de bar weggenomen. Hij werd daarop door medewerkers van de horecagelegenheid aangehouden en aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 47-jarige inwoner van Blije is zondag om 03.00 uur op de Esdoonstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 800 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 9 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lemmer: onder invloed
Een 23-jarige inwoner van Pultusk (Polen) is zondag om 04.00 uur op de Plattedijk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 725 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Omdat de verdachte geen rijbewijs kon tonen, werd daarvoor eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: onder invloed
Een 31 -jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 05.00 uur op de Elzenstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 550 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.

Heerenveen: onder invloed
Een 39-jarige inwoner van Akkrum is zondag om 04.15 uur op de Heideburen aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Omdat een blaasproef op het bureau mislukte, werd hem een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding
Een 19-jarige Leeuwarder is zondag om 05.00 uur op het Ruiterskwartier aangehouden. Surveillerende agenten kwamen tussenbeide bij een vechtpartij waarbij de Leeuwarder betrokken was. De Leeuwarder werd vervolgens diverse malen gesommeerd zich te verwijderen, maar gaf daar geen gehoor aan. Toen hij de agenten beledigde en weer op de vuist wilde gaan, werd hij aangehouden en geboeid naar het politiebureau overgebracht.

Sneek: aanhouding na vernieling
Een 50-jarige inwoonster van Sneek is zondag om 04.00 uur bij het Sint Antoniusziekenhuis aangehouden wegens vernieling van een ruit. De vrouw was kort daarvoor bij de EHBO van het ziekenhuis gekomen met een fles bier in de hand. Op last van een bewaker had ze dit bij de ingang achtergelaten. Toen ze weer terug kwam eiste ze van de bewaker het bier terug. Deze weigerde, waarop de vrouw hem probeerde te slaan. Ze werd vervolgens het gebouw uitgezet, waarna ze een ruit van de toegangsdeur kapot trapte. De inmiddels gewaarschuwde politie hield haar daarop aan bracht haar naar het bureau over.

Hallum: rijden zonder rijbewijs
Een 24-jarige inwoner van Hallum is zondag om 05.00 uur op de Ljouwterdyk aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. Aangezien de man al twee keer eerder voor hetzelfde feit was aangehouden, werd zijn auto in beslag genomen. Deze bleek bovendien niet verzekerd en APK-gekeurd te zijn.

Finkum: loslopend hangbuikzwijn
Op de Bredyk werd zondag om 06.45 uur een loslopend hangbuikzwijn aangetroffen. Het dier had bijna twee aanrijdingen veroorzaakt. Het werd tot de eigenaar zich meldt in een weiland van een boer gestald.

Augustinusga: aanrijding met letsel
Een 16-jarige bromfietser uit Augustinusga heeft zaterdag om 21.30 uur een gebroken arm opgelopen bij een botsing met een auto op It West. De bestuurder van de auto, een 26-jarige plaatsgenoot, verzuimde voorrang te verlenen aan de achterop komende brommer toen hij linksaf een oprit in wilde rijden. De bromfietser liet zich in het ziekenhuis in Drachten aan zijn arm behandelen.

Bureau Communicate: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie