Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontdek de interactieve wereld van Jheronimus Bosch

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau CIC
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau CIC


Ontdek de interactieve wereld van Jheronimus Bosch

Op 3 december 2001 is in Lissabom de EuroPrix voor de beste multimediaproducten en applicaties uitgereikt. De winnaar van de overallprijs is de website Bosch Universe, een Nederlandse productie.

Op de Bosch Universe website, gebouwd door V2_Lab, zijn de werken van Jheronimus Bosch (1453-1516) tentoongesteld. Op een interactieve manier kan de gebruiker de schilderijen en tekeningen van de schilder bekijken, waardoor hij een goed overzicht krijgt van het totale oevre.

Naast deze verzameling werken, is het leven van Bosch op de website in kaart gebracht. Zijn persoonlijke ontwikkelingen worden in het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen van zijn tijd gezet. Bijzonder is het Bosch Learning & Adventure Game, een spel dat de gebruiker meeneemt naar de tijd van Bosch. De gebruiker voert verschillende opdrachten uit, waardoor hij als het ware in het leven van Bosch stapt.

Dat de website bijzonder is, was ook het oordeel van de juryleden van EuroPrix 2001. EuroPrix is een initiatief van de EU-lidstaten, die ieder jaar samen met enkele industriële bedrijven een wedstrijd uitschrijven voor de beste multimedia-producten en applicaties van dat jaar.

De focus van de juryleden ligt bij het beoordelen van de inzendingen vooral op doelgroepgeroichtheid, esthetische waarde en hoge kwaliteit van content, die een toegevoegde waarde moet bieden aan de gebruiker. Nadat in 2000 de Nederlandse productie Anne Frank - A house with a story de overallprijs won, viel dit jaar de beurt aan de website over Jheronimus Bosch. Bekijk de bekroonde website op www.boschuniverse.org.

Naast de inzending van V2_Lab, waren er nog vier Nederlandse kanshebbers, wat Nederland het land met de meeste nominaties maakte. Meer informatie over deze en andere genomineerden andere prijswinnaars en EuroPrix is te vinden op de EuroPrix-website.

Uw reactie?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie