Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overdracht domeinnaam `telefoongids.nl' aan KPN

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Overdracht domeinnaam `telefoongids.nl'.

Bron: Gerechtshof Arnhem

Datum actualiteit: 4-12-2001

Vordering van KPN om Denda te veroordelen het gebruik van de domeinnaam `telefoongids.nl' te staken en deze domeinnaam te doen overdragen aan KPN wordt toegewezen. In overeenkomsten tussen KPN en Denda is onder meer bepaald dat Denda niet gerechtigd is om enige naam of aanduiding van KPN te gebruiken. KPN heeft sinds geruime tijd de domeinnaam `detelefoongids.nl' geregistreerd. Denda heeft door de registratie per 1 maart 2001 van de domeinnaam `telefoongids.nl' voornoemde overeenkomsten geschonden, nu beide domeinnamen vrijwel identiek zijn.
Tot de inwerkingtreding van het nieuwe reglement van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is `telefoongids.nl' een geblokkeerde domeinnaam geweest, omdat sprake was van een algemene naam. Ingevolge de Overgangsregeling geblokkeerde domeinnamen zal de eerste aanvrager van een domeinnaam de gelegenheid krijgen om de eerder afgewezen domeinnaam alsnog aan te vragen. KPN was de eerste aanvrager van de domeinnaam `telefoongids.nl'. Niettemin heeft Denda de registratie van deze domeinnaam verkregen. Voldoende aannemelijk is dat de domeinnaam `telefoongids.nl' aan KPN zou zijn toegevallen, indien Denda haar deblokkeringsverzoek en het daarop gevolgde beroep achterwege had gelaten. Onder die omstandigheden heeft KPN voldoende aanspraak op de domeinnaam `telefoongids.nl' om de vordering tot overdracht van de domeinnaam toewijsbaar te achten.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD6655
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie