Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholieren versieren trams voor koninklijk huwelijk

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


---
|
Scholieren en studenten versieren trams voor koninklijk huwelijk

Scholieren en studenten versieren trams voor koninklijk huwelijk

De gemeente Amsterdam nodigt scholieren en studenten uit een ontwerp te maken voor de prijsvraag 'Versier een tram voor Willem-Alexander en Máxima'.

Op 2 februari trouwen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta in Amsterdam. Op die dag wordt de binnenstad prachtig versierd en omgetoverd tot één grote feestzaal. Maar ook in de weken ervoor zal Amsterdam langzaam in feestelijke koninklijke stemming komen.
De gemeente Amsterdam wil ook graag jongeren bij de feestelijke aankleding van de stad betrekken en nodigt daarom leerlingen van lagere en middelbare scholen en studenten van de Kunstacademie Hogeschool voor de Kunsten en opleidingen in de grafische vormgeving uit om een creatief ontwerp te maken voor de buitenkant van drie trams. Voor iedere categorie inzenders is er één tram.

De trams met de drie winnende ontwerpen rijden een maand lang van half januari tot half februari door heel Amsterdam.

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van wethouder Cultuur, Saskia Bruines. Eind december worden de winnende ontwerpen bekend gemaakt.

Marleen Nieuwenhuis


---


-

© gemeente Amsterdam - 4-12-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie