Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 4-12-2001
Politiebericht district Den Bosch

GEWAPENDE OVERVAL (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag, omstreeks tien over half zes, heeft een onbekende man een over-val gepleegd op een winkel aan de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch. De man kwam met een mes in de hand de winkel binnen en eiste van de winkelme-dewerkster de kassa te openen. De overvaller is er vervolgens met een bedrag van enkele honderden vandoor gegaan. Van de man ontbreekt elk spoor.

SCHADE DOOR VUURWERK (Drunen)

Aan een woning aan de Barentszstraat in Drunen is maandagavond brandschade ontstaan omdat er een zelfgemaakte rookbom tegen de deur was gelegd en aange-stoken. Dankzij enkele getuigen kon nog diezelfde avond een 17-jarige inwoner van Drunen worden aangehouden. Ook de identiteit van de jongen die er van verdacht wordt de rookbom te hebben aangestoken is bij de politie bekend. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Drunen.

BLOEDPROEF GEWEIGERD (s-Hertogenbosch)

Een 55-jarige Bossche automobilist weigerde afgelopen nacht mee te werken aan een bloedonderzoek ter vaststelling van het alcoholpromillage. De man reed met een slok op in zijn auto over de Stadionweg in s-Hertogenbosch en weigerde op medische gronden mee te werken aan een blaastest. Op het politiebureau werd hem bevolen mee te werken aan een bloedonderzoek. De man weigerde dit. Het rijbewijs van de man bleek bij onderzoek al eerder te zijn ingevorderd. Er wordt pro-ces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS KWIJT NA OVERMATIG ALCOHOLGEBRUIK (s-Hertogenbosch) Maandagavond is van een 40-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch het rijbewijs ingevorderd. De vrouw reed als bestuurster van een quad over de Van Berckelstraat in haar woonplaats en bleek te veel alcoholhoudende drank gebruikt te hebben. Na de blaastest op het bureau bleek zij zoveel gedronken te hebben dat zij haar rijbe-wijs in kon leveren.


- Haar 36-jarige Bossche passagier was het met het politieoptreden kennelijk niet eens want hij slingerde de agenten allerlei beledigende teksten naar het hoofd. Ook de man is ook aangehouden en op het politiebureau voorzien van proces-verbaal terzake belediging.

BEDREIGD MET MES (Hintham)

Maandagmiddag is op de Vincent van Goghlaan in Hintham een 16-jarige jongen uit Kinshasa met een mes bedreigd. De jongen werd eerst uitgescholden door een hem van gezicht bekende man. De man zou, evenals de jongen, verblijven op het AZC in Maliskamp. Na het schelden trok de man een mes en maakte een stekende bewe-ging naar de jongen. De jongen rende weg en belde de politie. De verdachte, een 38-jarige Georgiër is kort daarna, lopend over de Peter de Gorterstraat, aangetrof-fen en onmiddellijk aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

WINKELDIEF KRIJGT TWEE KEER PROCES-VERBAAL (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in een winkel aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch een 38-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had een doos lego met een winkelwaarde van f. 249,00 weggenomen. Hij bleek wegens eerdere diefstal uit dezelfde winkel een winkelontzegging te hebben die loopt tot augustus 2002. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op voor diefstal en lokaalvredebreuk.

VUURWAPEN OP HOOFD GEZET POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN (s-Hertogenbosch)

Twee onbekend gebleven mannen hebben vrijdagmiddag 30 november, tussen half een en een uur, in het winkelcentrum Arena bij een 43-jarige beveiligingsmedewer-ker een vuurwapen op het hoofd gezet. De beide mannen zijn er later op de fiets vandoor gegaan. De beveiligingsmedewerker zag twee fietsen hinderlijk bij de roltrap staan. De fiet-sen blijken van twee mannen te zijn aan wie hij verzoekt de fietsen buiten de Arena in de rijwielstalling te zetten. Het tweetal gedroeg zich toen al agressief maar be-sloot toch de fietsen te verplaatsen. Omdat zij de fietsen niet buiten de Arena plaat-sen sprak de beveiligingsmedewerker het tweetal nog een keer aan. Daarop komt een van de twee mannen naar hem toegelopen en zet hem een vuurwapen op het voorhoofd. Op het moment dat er een oudere vrouw met een rolator voorbij komt gelopen stopt de man het vuurwapen weer weg en verdwijnt per fiets met de andere man. Een onderzoek in de omgeving door de politie heeft niet meer het gewenste resultaat opgeleverd. De politie van het team Zuid-Oost wil graag in contact komen met getuigen die iets meer over de twee mannen kunnen vertellen. Ook wil de politie graag in contact komen met de vrouw met de rolator. Het gaat om twee donkerkleurige mannen in leeftijd variërend tussen 25 en 30 jaar, beiden ongeveer 1.80 meter lang en tenger van postuur. Een van hen was gekleed in een bruine jas tot op de heupen, een blauwe spijker-broek en hij droeg een gouden ketting tot op het borstbeen met een gouden plaat er aan. Hij had kort zwart krullend haar. De tweede man droeg een driekwart zwartkleurige lederen jas met daaronder een bruine rib- of tweedbroek en half hoge zwarte laarsjes met aan de buitenzijde een ring. Het politieteam is telefonisch bereikbaar onder nummer 0900-8844 dan wel op het politiebureau aan de Vogelstraat 41 in s-Hertogenbosch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie