Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIPO-onderzoek toont aan: aquariumhouden steeds populairder

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Landelijke Organisatie Dibevo
Zoek soortgelijke berichten


NIPO-onderzoek toont aan:

Aquariumhouden steeds populairder

Om de twee jaar houdt het NIPO een representatief onderzoek naar het huisdierenbezit in Nederland. Dit onderzoek toont elke keer grote en kleine verschuivingen aan in de populariteit van bepaalde diersoorten en in de aanschaf van dierenvoedsel.

Meer dan de helft van de Nederlandse gezinnen (51%) houdt één of meer huisdieren. In totaal worden 16 miljoen (!) huisdieren gehouden. Gemiddeld besteedt het gezin 48 gulden per maand aan voeding en verzorging van het huisdier.

Aquaria zijn trendy geworden

Een tendens die er sinds 1993 uitspringt is de stijging van het aantal vissen dat gehouden wordt.

Het moderne aquarium is nauwelijks nog te vergelijken met dat van vroeger. In een aquarium- of dierenspeciaalzaak met aquariumafdeling zult u uw ogen uitkijken. Moderne aquaria zijn er in alle vormen en maten. Vooral de talloze "design-aquaria" zijn de laatste tijd steeds meer in trek. Stel u bijvoorbeeld piramidevormen voor in Egyptische stijl, futuristisch aandoende aquaria met een gebogen voorruit of hoekaquaria, die van een donkere hoek in huis een sfeervolle blikvanger maken.

Sfeerbepalend

Aquaria hebben een rustgevende en positieve invloed op mensen en dragen bij aan een relaxte sfeer in huis. De tint en de intensiteit van de verlichting die gebruikt wordt zijn de grootste sfeerbepaler. Ook in de aankleding is er veel keus.

Ideaal voor kinderen

Kinderen vinden een aquarium meestal erg leuk, en het is ook leerzaam. Met een "bakje" op hun kamer maken kinderen kennis met de natuur. Een eigen aquarium staat dicht bij de belevingswereld van een kind. Een bijkomend voordeel voor ouders is dat liefhebberij in visjes een schone hobby is. Zeker voor kinderen met een allergie is een eigen aquarium een uitkomst. Natuurlijk hoeft een bakje voor een kind geen luxe design-aquarium te zijn. Er zijn maar weinig kinderen die niet gefascineerd raken -en jarenlang blijven- van hun eigen "onderwaterwereld".

Nadere informatie

Vanaf 1936 is Dibevo (Dieren benodigdheden en voeders) de landelijk opererende en onafhankelijke vakorganisatie voor de ondernemingen in de huisdierenbranche. Het ledenbestand van Dibevo omvat de fabrikanten van en groothandels in dierenbenodigdheden en -voeders alsmede artikelen ten behoeve van hengelsport en visserij, de im- en exporteurs van levende dieren, aquarium- en vijvervissen, de dieren- en hengelsportspeciaalzaken, en de dierverzorgende bedrijven. Dibevo vertegenwoordigt, en dat is UNIEK, de gehele bedrijfskolom. Het ledenbestand omvat ruim 1.400 bedrijven.

De brancheorganisatie speelt onder meer een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kennisniveau door het doen verzorgen van opleidingen, het organiseren van de enige vakbeurs in Nederland op huisdierengebied, het uitgeven van tijdschriften en het verspreiden van informatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie