Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewonde bij ongeval in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-12-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 4 december 2001

Dagelijkse berichten

Musselkanaal: schuur in brand
Een vrijstaande schuur bij een woning aan de Anemoonstraat in Musselkanaal raakte maandagavond door nog onbekende oorzaak in brand. De brandweer bluste de houten schuur maar kon het gebouwtje niet meer redden. De schuur brandde geheel af. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Delfzijl: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hogelandsterweg in Delfzijl is maandagavond een 31-jarige bromfietsster uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw werd op de kruising met de Borgshof aangereden door een linksafslaande automobilist uit het Duitse Bremerhaven. De vrouw kwam te vallen en is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Appingedam: winkeldieven aangehouden
De politie heeft maandagmiddag in een doe-hetzelf-winkel aan de Farmsumerweg in Appingedam een 19-jarige man uit Assen aangehouden. De man was door winkelpersoneel betrapt bij het wegnemen van telefoonmontagemateriaal ter waarde van ruim 200 gulden. In de auto van de man werden meerdere gestolen winkelgoederen aangetroffen waaronder strijkijzers, bestek en een mobiele telefoon. Politieonderzoek wees uit dat de verdachte in gezelschap van twee andere mannen was geweest die echter kans hadden gezien te ontkomen. Naar aanleiding van getuigenverklaringen en verder onderzoek kon later op de avond een tweede verdachte, een 26-jarige man uit Ten Boer, in zijn woning worden aangehouden. Beiden verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Naar de derde verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Winschoten: brommobiel in brand
Door brandstichting met vermoedelijk een brandbare vloeistof ontstond maandagmorgen brand in de brommobiel van een 45-jarige vrouw uit Winschoten. De brommobiel stond geparkeerd voor de woning van de vrouw aan de Esdoornlaan in Winschoten. Onbekenden gooiden de vloeistof naar binnen nadat schade aan een portier was toegebracht. De brand is vermoedelijk door zuurstofgebrek niet tot volledig ontwikkeling gekomen en vanzelf uit gegaan. Het smeulende vuur veroorzaakte wel aanzienlijke schade aan het interieur van het voertuigje. De politie stelt een onderzoek in.

Mensingeweer: inbraak
In de woning van een boerderij aan Klein Maarslag in Mensingeweer is maandagavond ingebroken. Bij afwezigheid van de bewoners zagen dieven, vermoedelijk via aan schuur, kans de woning binnen te komen en computer- en faxapparatuur te stelen. De politie onderzoekt de inbraak.

Leek: dronken automobilist veroorzaakt schade
Een 28-jarige automobilist uit Kommerzijl botste maandagmiddag met zijn bestelauto voor de rotonde van de Midwolderweg in Leek tegen een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Emmen. Door de aanrijding botste de Emmenaar met zijn wagen tegen een voor hem stilstaande auto van een man uit Lettelbert. De auto van de Emmenaar raakte aan de voor- en achterzijde zo zwaar beschadigd dat de auto als totall loss moet worden beschouwd. De auto van de man uit Lettelbert kon op eigen kracht verder. Bij het politieonderzoek bleek de bestuurder van de bestelauto, die de aanrijding veroorzaakte onder invloed te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.6 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een bergingsbedrijf heeft de bestelauto alsmede de zwaar beschadigde andere auto afgevoerd.

Groningen: onderzoek naar ontucht bij kinderdagverblijf Een ouder van een 3-jarig kind uit Groningen heeft maandag aangifte van ontucht bij haar kind gedaan bij de politie. Het kind bezoekt een kinderdagverblijf aan de Lindenhof in Groningen. Naar aanleiding van de aangifte en het ingestelde politieonderzoek is een 32-jarige medewerker van het kinderdagverblijf door zijn werkgever geschorst. De betrokken medewerker is sinds april 2001 werkzaam in de crèche. De ouders van de kinderen die het kinderdagverblijf bezoeken zijn met een brief op de hoogte gesteld over het onderzoek. Zij zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Ook het bestuur, directie en personeel zijn op de hoogte gebracht. De betrokken hulpverleningsinstanties, politie en openbaar ministerie hebben het zogeheten zedenprotocol in werking gezet. Dit protocol is bedoeld om maatschappelijke onrust zoveel mogelijk te beperken en de direct betrokkenen zo goed mogelijk te informeren.

Groningen: belediging agenten
Op de Atjehstraat heeft de politie maandagochtend een 26-jarige stadjer aangehouden. De man kreeg met zijn verkeerd geparkeerde auto een bekeuring. Tijdens de daarop ontstane woordenwisseling begon de man de agenten uit te schelden. Toen hij daarmee niet wilde ophouden werd de verdachte meegenomen naar het bureau. Daar kreeg de man na verhoor ook nog een proces verbaal voor belediging en werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Groningen: alcohol
Op het Zuiderpark werd afgelopen nacht een 20-jarige Groninger aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl hij te veel alcohol had gedronken. Bij een blaastest werd een promillage van 1.2 vastgesteld. De auto moest worden achtergelaten en de bestuurder ging met een proces verbaal en rijverbod het politiebureau weer uit.

Groningen: baldadige jeugd
Op het Hanzeplein heeft de politie afgelopen nacht twee stadjers opgepakt. De beide heren stonden op straat te schreeuwen, rolden door een berg zand, trapten tegen het straatmeubilair aan en namen een fiets weg. Aan het bureau bleek dat beiden behoorlijk hadden gedronken. Ze zijn na verhoor de straat weer opgestuurd.

Groningen: aanrijding met alcohol
Op de Van Slingelandstraat werd een 47-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw had met haar auto een aanrijding veroorzaakt en was na de aanrijding weer naar huis gelopen. Toen agenten bij haar woning kwamen bleek zij zwaar onder invloed te zijn. Aan het bureau werd een bloedproef afgenomen, omdat ze niet in staat was een blaastest af te leggen. Zij krijgt een proces verbaal en haar rijbewijs werd ingenomen.

Haren: kettingbotsing met letsel
Maandagmiddag ontstond op de Dr.Ebelsweg een kop/staart botsing waarbij een viertal autos waren betrokken. Een 57-jarige automobilist bemerkte te laat dat voor hem rijdende autos voor de brug tot stilstand waren gekomen. Hij botste tegen de laatste auto met als gevolg dat vier autos schade op liepen. Een 52-jarige taxichauffeur moest met nekletsel naar een ziekenhuis. Ook een 73-jarige inzittende van een van de andere autos liep rugletsel op. Zij werd eveneens naar een ziekenhuis gebracht. Twee autos werden weggesleept.

Groningen: bromfiets dief ingesloten
Maandagavond heeft de politie een 14-jarige jongen uit Groningen op de Zilverlaan aangehouden. Op grond van klachten uit de buurt dat enkele jongeren met bromfietsen door de wijk scheurden gingen agenten daar kijken. Zij troffen de jongen aan met een Spartamet waarvan het slot was open geslepen. De jongen verklaarde de Spartamet op straat voor vijfentwintig gulden gekocht te hebben. In de tuin van de woning van de jongen werd nog twee vermoedelijk gestolen bromfietsen en een gestolen fiets gevonden. De jongen is voor onderzoek ingesloten. De voertuigen zijn meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: echtelijke twist
Op het Zuiderdiep ontstond maandagavond een ruzie tussen een 47-jarige Groninger en zijn 48-jarige echtgenote. Toen agenten de echtelieden wilden scheiden ging de man ook tegen de agenten door het lint. Hij verzette zich heftig maar werd toch meegenomen naar het bureau. Na te zijn gehoord en tot rust te zijn gekomen werd de man weer huiswaarts gestuurd.

Groningen: inbreker gepakt
Na een melding van een inbraak bij een kegelcentrum werd een 38-jarige man uit Loppersum door de politie opgepakt. De man had een deur van het centrum kunnen openbreken en was naar binnen gegaan. Agenten troffen hem in het gebouw aan, waar hij een decoratiescherm had vernield. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man bleek geen goederen te hebben weggenomen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: bouwkeet uitgebrand
Op de Oliemuldersweg brandde afgelopen nacht een bouwkeet uit. De brandweer moest de keet, die vermoedelijk door onverlaten in brand werd gestoken, blussen. De keet mag als verloren worden beschouwd. Een getuige zag twee mannen rond de keet scharrelen. In de omgeving werden de beide mannen niet meer aangetroffen. De politie stelt nog een onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...