Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland ondersteunt vredesproces in Burundi met 10 miljoen

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=423860

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Datum: 4 december 2001

Persbericht nummer: 131

Nederland ondersteunt vredesproces in Burundi met 10 miljoen gulden

Nederland gaat 10 miljoen gulden bijdragen aan de Zuid Afrikaanse beschermingsmacht die een belangrijke rol speelt bij de uitvoering van het Arusha vredesakkoord in Burundi. De beschermingsmacht wordt ingezet om de veiligheid te waarborgen van de interim-regering die per 1 november in Bujumbura in Burundi is geinstalleeerd. De interimregering voert onderhandelingen over de verdere implementatie van het Arusha-akkoord. Dit akkoord dient een einde te maken aan de burgeroorlog in Burundi en werd in augustus 2000 gesloten met hulp van bemiddelaar Nelson Mandela.

De Nederlandse bijdrage zal worden gefinancierd uit het Vredesfonds. Ontwikkelingslanden kunnen met steun uit het Vredesfonds hun capaciteit om deel te nemen aan vredesinspanningen in ontwikkelingslanden versterken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ministrie van Buitenlandse Zaken, Directie Voorlichting en Communicatie, afdeling persvoorlichting, Lucille Merks (tel. 070-348 6576 of 06 531 04408)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie