Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding voorzieningen en vergoedingen in Hoogezand

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer


Hoogezand, 4 december 2001 Persbericht 2001/93

Voorstel Stimuleringsfonds 2002:Uitbreiding voorzieningen en vergoedingen

De gemeente Hoogezand-Sappemeer stelt de raad voor om het aantal voorzieningen in het stimuleringsfonds vanaf volgend jaar uit te breiden en een aantal vergoedingen te verhogen.

Het uitbreidingsvoorstel heeft betrekking op zowel bestaande als nieuwe voorzieningen. Met de voorgestelde uitbreiding van het stimuleringsfonds wil de gemeente Hoogezand-Sappemeer sociale uitsluiting of sociaal isolement tegengaan: alle inwoners moeten kunnen deelnemen aan culturele en maatschappelijke activiteiten.

Het zogenoemde stimuleringsfonds geeft inwoners met een minimum inkomen een financiële tegemoetkoming, zodat zij lid kunnen worden van bijvoorbeeld een sportvereniging, een cursus kunnen volgen of een toneelvoorstelling kunnen bezoeken. Het uitbreidingsvoorstel van het stimuleringsfonds heeft dus zowel jonge als oudere inwoners iets te bieden.

Sport

Van het onderdeel sportieve activiteiten wordt met name het zwemaanbod behoorlijk uitgebreid. Niet alleen zijn de vergoedingen voor het diplomazwemmen verhoogd, ook kan men vanaf 2002 een vergoeding krijgen voor onder andere zwangerschapszwemmen, aquarobic en trimzwemmen. Werd vroeger enkel een jaar- of een gezinsabonnement vergoed, nu wordt dit ook mogelijk voor de badenkaart. Ook schaatsen in sportcentrum Kardinge behoort tot de mogelijkheden.

Cultuur

Als het aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer ligt kunnen inwoners met ingang van volgend jaar behalve voorstellingen in theater en filmhuis t Kielzog ook voorstellingen in de Groninger bioscopen en de Stadsschouwburg bezoeken. De voorgestelde nieuwe voorzieningen in het stimuleringsfonds in Groningen kunnen worden gezien als een compensatie voor de voorzieningen die de gemeente Hoogezand-Sappemeer op dit moment niet kan bieden, maar waar wel veel behoefte aan bestaat.

Onderwijs

Nieuw is ook de extra bijdrage in de schoolkosten voor jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan. Voorgesteld wordt om het bedrag van f 200,- ( 90,76) per leerling te verhogen met een gemiddeld bedrag van f 90,- ( 40,84). Dit bedrag kan worden gebruikt om deel te nemen aan bijvoorbeeld een schoolreis en excursie.

Voorzieningen voor ouderen

Voorgesteld wordt om de vergoeding voor de warme maaltijdvoorziening voor ouderen (Tafeltje Dekje) uit te breiden van drie naar vier maaltijden. Ook wordt voorgesteld om het steunpunt voor ouderen in de wijk De Burcht in het fonds op te nemen. Inwoners van 55 jaar en ouder kunnen bij het steunpunt terecht voor informatie over voorzieningen en regelingen, een warme maaltijd en allerlei activiteiten. Tot slot wordt voorgesteld om de kosten van het Servicebedrijf (klussendienst en tuinonderhoud) van de Stichting Baanvak gedeeltelijk te vergoeden.

Op dit moment is Sociale Zaken samen met de afdeling Communicatie bezig om een folder te ontwikkelen waarin alle voorzieningen uit het stimuleringsfonds staan vermeld. Deze folder zal naar verwachting begin 2002 klaar zijn. Ook zullen de verschillende hulpverlenende instanties in de gemeente worden benaderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie