Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje woont Zoetwater Conferentie bij in Bonn

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

04/12/01 Prins van Oranje woont Zoetwater Conferentie bij in Bonn

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont op dinsdag 4 december 2001 de Internationale Zoetwater Conferentie bij in Bonn, in de Bondsrepubliek Duitsland.
De conferentie over zoetwater duurt van 3 tot en met 7 december. De Prins zal voor de deelnemers, en de 50 ministers die dan bijeenkomen, een toespraak houden. Tevens stelt hij een digitale gereedschapskist (toolbox) in werking, die methoden en instrumenten voor integraal waterbeheer beschrijft. De uitkomst van de bijeenkomst in Bonn zal worden gebruikt voor de World Summit on Sustainable Development in Johannesburg, Zuid Afrika, in 2002.

Panel of Eminent Persons
In de voorbereidingen voor de wereldtop in Johannesburg over duurzame ontwikkeling, heeft de Prins het verzoek van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Kofi Annan, aangenomen om zitting te nemen in het Panel of Eminent Persons. Dit panel is gevraagd om voor de wereldtop in Johannesburg aanbevelingen te doen met betrekking tot duurzame ontwikkeling. De Prins van Oranje zal een bijdrage leveren aan het rapport in het kader van zijn werkzaamheden op het gebied van het integraal waterbeheer.

De Prins woont in Bonn het internationale congres bij in de functie van beschermheer van het Global Water Partnership en in zijn functie als lid van het Panel of Eminent Persons.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie