Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtbellen voor efficiënte verwijdering bacteriën

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

04 dec 2001

Luchtbellen voor efficiënte verwijdering bacteriën

Scheikundige Cristina Gómez Suárez ontdekte dat vloeistoffen met luchtbelletjes bacteriën effectief van allerlei oppervlakken kunnen losweken en verwijderen. Naast toepassingen in de industrie verwacht zij ook belangrijke medische toepassingen van haar onderzoeksresultaten, met name bij de behandeling van buikvliesontsteking. Daarbij wordt de buikholte gespoeld om schadelijke bacteriën te verwijderen. Maar de laag bacteriën (biofilm) is vaak zo hardnekkig gehecht, dat de ontsteking terugkeert. De toevoeging van luchtbellen aan buikspoelingsvloeistoffen zou de behandeling effectiever kunnen maken. Gómez Suárez promoveert op 17 december 2001 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie