Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oriënterend gesprek over CAO voor kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 11-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Kinderopvang: tweede oriënterend gesprek en derde stakingsdag (4 dec.)

Derde stakingsdag kinderopvang op 11 december
Oriënterend gesprek over CAO voor kinderopvang

De bonden en werkgevers in de kinderopvang doen vandaag een tweede poging om tot nieuwe CAO-onderhandelingen te komen. Afgelopen vrijdag, 30 november, is er een oriënterend gesprek geweest tussen besturen en onderhandelaars van zowel bonden als werkgevers in de kinderopvang om te onderzoeken of er weer CAO-onderhandelingen mogelijk zijn. Dat bleek toen nog niet het geval. Of de poging van vandaag daadwerkelijk tot nieuwe CAO-onderhandelingen gaat leiden, is nog afwachten. De voorbereidingen voor de derde stakingsdag op 11 december gaan onverminderd door tot er een nieuwe CAO is. ABVAKABO FNV heeft de nieuwe acties al bij de werkgevers aangemeld. Naar verwachting wordt er volgende week in meer dan 600 kinderdagverblijven gestaakt.

Op 11 december wordt er weer massaal gestaakt
Op dinsdag 11 december wordt er in het hele land weer gestaakt voor een nieuwe CAO, onder het motto: Kwaliteit heeft zn prijs!. Op deze derde stakingsdag wordt in meer dan 600 kinderdagverblijven gestaakt. Op die dag zijn er op twee plaatsen in het land manifestaties georganiseerd, namelijk op het Plein in Den Haag en in de Martinihal in Groningen.

De werknemers zijn vastberaden om door te gaan tot er een goed CAO-akkoord is gerealiseerd. De belangrijkste knelpunten voor de nieuwe CAO zijn:

- de opleidingseis voor groepsleidsters moet onvoorwaardelijk en voor onbepaalde tijd in de CAO gehandhaafd blijven (en dus niet voor een jaar);

- invoering van de nieuwe salarisregeling per 1 oktober 2001;
- de verhoging van eindejaarsuitkering in 2002 met 1,5 procent moet structureel zijn.

De CAO voor de kinderopvang geldt voor ongeveer 32.000 werknemers.

Meer informatie over de gesprekken, stakingen en manifestaties in de kinderopvang op internet: www.abvakabo.nl/kinderopvang
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie