Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

GS besluiten van 4 december 2001

Assen, 4 december 2001
Persberichtnummer 01-123GS zetten zich in voor opbouw C2000 antennenetwerk GS hebben staatssecretaris De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aangegeven dat zij zullen medewerken aan een vlotte opbouw van het C2000 netwerk. C2000 is het nieuwe mobiele communicatienetwerk voor de professionele hulpverleningsdiensten dat door vier ministeries wordt opgezet. Door het nieuwe systeem kan de hulpverlening straks over één beveiligd en betrouwbaar mobiel communicatienetwerk beschikken. Om dekking binnen de provincie te waarborgen zullen in Drenthe twintig C2000 antennemasten geplaatst worden. GS hebben de staatssecretaris gemeld dat zij overleg over de locatiekeuze belangrijk vinden. Daarbij moeten ook de Drentse gemeenten betrokken worden. Daarnaast pleiten GS ervoor dat commerciële aanbieders van telecomdiensten, mede met het oog op de landschappelijke kwaliteit, zoveel mogelijk medegebruik van de antennemasten krijgen. Hierdoor hopen GS dat het aantal antennemasten in de provincie niet groter wordt dan noodzakelijk.

Jeugd mag meepraten over nieuw beleid Jeugdzorg GS willen ruim 150.000 gulden (68067 euro) beschikbaar stellen voor een aantal activiteiten om de jeugd te betrekken bij de ontwikkeling van het nieuwe Jeugdzorgbeleid 2003-2006. GS willen dit beleidskader niet alleen samenstellen met alle betrokken instellingen, maar de vragen en ideeën die leven juist ook aan de jeugd zelf voorleggen. Hiervoor zullen voor verschillende leeftijdsgroepen activiteiten worden georganiseerd, zoals een verhalenwedstrijd, verschillende jongerendebatten in samenwerking met het VARA-programma Het Lagerhuis en een wedstrijd 'Schrijf je eigen poplied'.

Definitieve oprichting Paritaire raad Europark Coevorden-Emlichheim Woensdag 5 december a.s. zetten de gemeentes Coevorden en Emlichheim, de landkreis Grafschaft Bentheim, de Bezirksregiering Weser-Ems en de provincie Drenthe hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst Paritaire Raad Europark Coevorden-Emlichheim. Dit betekent de formele oprichting van de raad die inmiddels een jaar in oprichting functioneert. De raad heeft als opdracht het bestuurlijk handelen met betrekking tot het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark te coördineren en onderling af te stemmen. Het kan gaan om bouw- en milieuvergunningen, sociale aangelegenheden, vragen rondom Rijkstoezicht enzovoorts. De raad inventariseert de problemen en draagt praktische oplossingen aan. De provincie is met één persoon in de raad vertegenwoordigd. De looptijd van de overeenkomst is vastgesteld tot en met 31 december 2005.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie