Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intervest Offices neemt belang in SIREF met oog op fusie

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Intervest Offices neemt belang in SIREF met oog op fusie

Antwerpen, 4 december 2001 De Raad van Bestuur van Intervest Offices meldt dat zij onder bepaalde modaliteiten een belang van 27,62% zal nemen in Siref, waardoor Intervest Offices de feitelijke controle over Siref zal verwerven. Intervest Offices zal er dan ook toe gehouden zijn een openbaar bod uit te brengen op de overige aandelen van Siref.

De huidige referentieaandeelhouders van Siref gaan akkoord om onder bepaalde voorwaarden, uiterlijk op 31 januari 2002 hun aandelen in Siref, i.e. een participatie van 27,62 %, in te brengen in Intervest Offices. Voor de inbreng van deze participatie wordt een ruilverhouding voorgesteld van 5 aandelen Siref tegen 9 aandelen Intervest Offices plus een opleg in geld van 9,59 euro. Wanneer deze inbreng effectief plaats zal hebben gevonden, zal Intervest Offices ertoe gehouden zijn een openbaar bod tot omruiling uit te brengen, overeenkomstig artikel 41 van het K.B. van 8 november 1989 op de openbare overnameaanbiedingen, op de overige aandelen Siref, tegen dezelfde ruilverhouding. Indien dit bod succesvol is, zal daarna een fusievoorstel voorgelegd worden aan beide aandeelhoudersgroepen.

Door de vermelde ruilverhouding blijft het dividendrendement na de fusie voor beide aandeelhouders-groepen gelijk, en zal het toenemen door bijkomende aankopen.

Door de combinatie van beide fondsen ontstaat een vastgoedbevak met een portefeuille van ruim 517 miljoen euro (vrij op naam von), gespecialiseerd in zowel kantoorgebouwen als semi-industrieel vastgoed.

Een aantal evoluties ligt aan de basis van deze operatie. Consolidaties en internationalisering van de financiële markten hebben tot gevolg dat beleggers en analisten de voorkeur geven aan grotere fondsen, met een hogere free float en liquiditeit. De free float van Intervest Offices stijgt na de fusie met ca. 20% tot ruim 48% of bijna 150 miljoen euro, op een totale marktkapitalisatie van ruim 300 miljoen euro.

De grotere spreiding van de vastgoedportefeuille komt de aandeelhouders ten goede.

Momenteel loopt er een fusie en inbrengoperatie tussen Intervest Offices en een aantal vennootschappen van de VastNed Groep. Na deze operatie zal de portefeuille van Intervest Offices bestaan uit 20 verschillende kantoorpanden met een totale oppervlakte van ruim 215.000 m² en 172 verschillende huurders. De waarde van de portefeuille bedraagt dan los van de fusie met Siref - 410 miljoen euro (von).

Siref is een vastgoedbevak die volledig op semi-industrieel vastgoed (hoofdzakelijk opslagruimte met bijhorende kantoren) gericht is. De portefeuille omvat 18 panden met een totale oppervlakte van ruim 203.000 m² en 46 verschillende huurders. De waarde van de portefeuille bedraagt ruim 107 miljoen euro (von).

Na fusie van beide fondsen ontstaat dus een vastgoedportefeuille van ruim 418.000 m² en 218 verschillende huurders, verspreid over een ruime waaier van economische sectoren.

Bron: Intervest Offices
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie