Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Louwrens Hacquebord wordt vice-decaan Letteren RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

05 dec 2001

Nummer 183 4 december 2001

Louwrens Hacquebord benoemd tot vice-decaan Letteren

Noot voor de pers

Bij de Faculteit der Letteren is per 1 december 2001 prof. dr. L. Hacquebord benoemd tot vice-decaan. Hacquebord volgt drs. F.J.P.M. Rutten op en zal net als zijn voorganger de portefeuille onderwijs onder zich hebben.

Hacquebord is bijzonder hoogleraar Arctische en Antarctische Studieën. Hij is directeur van Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen en van het Groningen Institute of Archaeolgy (GIA). Alleen die laatste functie geeft hij op voor zijn nieuwe bestuursfunctie. Hacquebord krijgt in het faculteitsbestuur een 0,8 aanstelling. De 0,2 werktijd die over blijft zal hij aan zijn hoogleraarschap besteden en aan het leiden van het Arctisch Centrum.

Hacquebord (Dokkum, 1947) studeerde fysische geografie, prehistorie en historische geografie in Utrecht en Groningen van 1967 tot 1976. Hij promoveerde (cum laude) in 1984 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift 'Smeerenburg. Het verblijf van Nederlandse walvisvaarders op de westkust van Spitsbergen in de zeventiende eeuw'.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof. dr. L. Hacquebord, tel. (050) 363 68 32/68 34, e-mail: (L.Hacquebord@let.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie