Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereiding partiële herziening streekplan Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 04-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 4 december 2001

Windpark Afsluitdijk
Voorbereiding partiële herziening streekplan Noord-Holland Noord Gedeputeerde Staten (GS) nemen met instemming kennis van het positieve standpunt van het Kabinet over het interprovinciaal project Windpark Afsluitdijk. Hiermee willen de provincies Noord-Holland en Fryslân een bijdrage leveren aan realisatie van het landelijk en provinciaal beleid voor duurzame energie. Een toekomstig windpark Afsluitdijk kan jaarlijks 250.000 tot 350.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Om het windpark ruimtelijk mogelijk te maken, willen Gedeputeerde Staten de voorbereiding starten voor de procedure tot partiële herziening van het streekplan Noord-Holland Noord. Tijdens de streekplanprocedure zal het plan ook worden getoetst aan de Europese Habitat- en Vogelrichtlijn.

Gedeputeerde Staten leggen hun voornemen ter advies/bespreking voor aan de statencommissie Milieu, Water en Groen op donderdag 13 december.

Inlichtingen voor anderen: Michiel Driessen, bureau RWB Noord, tel. (023) 514 34 96

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie