Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste ronde subsidieregeling Duurzame Energie 2001 afgerond

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

Eerste ronde subsidieregeling Duurzame Energie 2001 afgerond

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken voert Novem (Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu) de subsidieregeling Duurzame Energie 2001 uit. De eerste subsidieronde werd onlangs afgesloten. In totaal zijn van de 148 aanvragen 57 projecten gehonoreerd. Met de ondersteuning van deze projecten wil het Ministerie van Economische Zaken een impuls geven aan de groei van duurzame energie in Nederland.

Resultaat

De gehonoreerde projecten dragen bij aan de doelstelling van het programma om innovatie te bevorderen, de prijs-prestatieverhouding te verbeteren en knelpunten voor de toepassing van duurzame-energietechnologieën weg te nemen. Aan deze projecten is een subsidie verstrekt van fl. 20,9 miljoen. In totaal was er voor ruim 65 miljoen aan subsidiegelden aangevraagd. Bij de rangschikking van de aanvragen is de minister geadviseerd door de recent ingestelde Adviescommissie Duurzame Energie.

Van de 57 gehonoreerde aanvragen valt 65% in de categorie Onderzoek- en Ontwikkelingsprojecten, 16% zijn marktintroductieprojecten, 12% praktijkexperimenten en 7% demonstratieprojecten. Alle DE-opties (zon-, wind-, bio-energie, warmtepompen en aardwarmte) profiteren van de nieuwe regeling. Nieuw is dat 10 gehonoreerde projecten meerdere duurzame-energieopties combineren. De grootste subsidiestroom gaat naar fotovoltaïsche zonne-energie (bijna fl.6 miljoen), gevolgd door energie uit afval en biomassa (bijna fl.5 miljoen).

Op 13 december presenteert Novem tijdens een landelijke praktijkdag Duurzame Energie in Nederland, de resultaten van de subsidieregeling. Verder gaat de aandacht op de praktijkdag vooral uit naar marktpartijen die iets willen of doen met duurzame energie. Zij kunnen zich presenteren, advies vragen en workshops, lezingen en discussies bijwonen. Aanmelden voor deze dag kan via (novem@publimarket.nl).

Tot 28 december kunnen marktpartijen nieuwe projectvoorstellen indienen bij Novem.

DEN

De Nederlandse overheid heeft als doelstelling om in 2020 met behulp van duurzame energiebronnen in 10% van de Nederlandse energiebehoefte te voorzien. Novem helpt daarbij door in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken het programma Duurzame Energie in Nederland (DEN) uit te voeren. De subsidieregeling is onderdeel van dit programma.

Informatie

Voor meer informatie en aanvraagformulieren kan men contact opnemen met:

Novem, telefoon 030-23 93 798, e-mail Duurzame-(Energie@novem.nl) of www.den.novem.nl.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

Judith Houtzager, 030-23 93 435 of

Arjan de Zeeuw, 030-23 93 587

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie