Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Capelle aan den IJssel timmert aan de digitale snelweg

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle aan den IJssel timmert aan de digitale snelweg

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft onlangs een subsidie Stimuleringsregeling Gemeentelijke Productencatalogus gekregen van het Ministerie van Groot Steden- en Integratiebeleid. Met deze subsidie wil de gemeente, in 2002, de communicatie met haar inwoners via het internet naar een volgende fase brengen. Interactie met haar inwoners staat in deze fase centraal, het tijdperk van informatief eenrichtingsverkeer is daarmee voorbij.

Door aan de gemeentelijke website een Producten- en Dienstencatalogus toe te voegen, wil de gemeente het voor bezoekers van de website makkelijker maken om informatie te verkrijgen over bepaalde producten of diensten van de gemeente. Informatie over waar of bij wie u moet zijn, hoe laat u terecht kunt, wat u mee moet nemen en of u een aanvraagformulier van tevoren dient in te vullen voor een bepaald product of dienst, zal dan via de gemeentelijke website aangeboden worden. Een inwoner met een specifieke vraag, kan zich hierdoor makkelijk en goed voorbereiden op een bezoek aan de gemeente. Misschien vindt u het antwoord al wel op de website en hoeft u helemaal niet meer zelf naar het gemeenthuis toe te komen. In ieder geval wordt de kans kleiner dat u onverrichter zake of met een onbevredigd gevoel huiswaarts keert.

Het volledig digitaal afhandelen van aanvragen, via het internet, is nog niet mogelijk. De legitimatie is hiervoor nog niet afdoende geregeld maar de ontwikkelingen hierin gaan snel! Op deze manier wil de gemeente gebruikmaken van de interactieve mogelijkheden van het huidige digitale tijdperk en staat zij voor een snelle en meer effectieve dienstverlening aan haar inwoners.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie