Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Bos neemt boek in ontvangst

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persbericht

No 01/322
Den Haag
3 december 2001

Staatssecretaris Bos neemt boek 'met andere ogen' in ontvangst

Op woensdag 5 december neemt Staatssecretaris van Financiën Wouter Bos het eerste exemplaar van het boek 'Met andere ogen, wonen en werken in multicultureel Nederland' in ontvangst. Dit zal plaatsvinden in de centrale hal van het Ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7 te Den Haag om 11.30 uur.

Het boek van belastingdienstmedewerker Coen Heijes vertelt de verhalen van allochtone werknemers van de Belastingdienst in Nederland. In vierentwintig interviews komen mannen en vrouwen aan het woord die, 'met andere ogen', naar de vaak zo vanzelfsprekende werkelijkheid kijken. Mensen uit bijvoorbeeld Indonesië, Turkije, Irak, maar ook uit landen als Frankrijk en Duitsland. Wat hebben ze meegemaakt, waarom zijn ze hier, hoe denken ze over integratie, wat is hun beeld van wonen en werken in Nederland? De verhalen geven een eerlijk en kleurrijk beeld van de Nederlandse samenleving. De interviews verschenen eerder in het bedrijfsblad van de Belastingdienst 'BelastingWerk'.

Vanzelfsprekend kan de pers aanwezig zijn bij de overhandiging van het boek 'Met andere ogen'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie