Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

woensdag 5 december 2001

KAMERVERGADERING*

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 5 december om 10.15 uur.

De Kamer debatteert naar aanleiding een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken en minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over ontwikkelingssamenwerking met de landen Burkina Faso, Mali en Ghana (dit overleg had plaats op woensdag 14 november jongstleden).

Vervolgens spreekt de Kamer naar aanleiding een het algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het Nationaal Akkoord Wonen 2001 2005, dat ingaat op het woonbeleid voor de komende tien jaren. Tevens wordt gesproken over het huurbeleid voor de lange termijn (dit overleg had plaats op dinsdag 13 november jongstleden).

Ten slotte debatteert de Kamer over de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het jaar 2002 (alleen het antwoord van de regering in eerste termijn).

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 10.00 tot ca. 12.00 uur
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over grensoverschrijdende projecten en de samenwerking tussen Baarle-Nassau en Baarle-Hertog.

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 13.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over de versterking van de positie van de consument.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 11.00 tot ca. 13.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over onder meer de overgang van het organisatie-onderdeel Europees Sociaal Fonds (ESF) Nederland van de Arbeidsvoorzieningsorganisatie naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.00 tot ca. 14.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie) en De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over vergaderingen van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Defensie en Buitenlandse Zaken: 12.30 tot ca. 14.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers De Grave (Defensie) en Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over de Nederlandse militaire bijdrage aan de strijd tegen het terrorisme.

Europese Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 14.30 tot ca. 15.45 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Milieu van de lidstaten van de Europese Unie.
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur Van Someren-Downerzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verkeer en Waterstaat: 11.00 tot ca. 12.00 uur Aletta Jacobszaal
Agenda: gesprek met onderzoekers van het Onderzoeks Centrum voor Financieel en Economisch beleid (OCFEB) van de Erasmus Universiteit over het UMTS
onderzoeksrapport De draad kwijt.

Buitenlandse Zaken en Europese Zaken: 11.00 tot ca. 12.00 uur Marcus Bakkerkamer
Agenda: gesprek met de premier van Malta, mr. Edward Fenech Adami en de minister van Buitenlandse Zaken van Malta, mr. Joseph Borg over de toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie. Werkwijze der Kamer: 11.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal Justitie: 14.30 uur Klompézaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie