Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 5-12-2001
Politiebericht Groningen
woensdag 5 december 2001, Sinterklaasdag

Wildervank: hulpverzoek leidt tot belediging agenten Een 18-jarige man uit Veendam is dinsdagmiddag door de politie in de Groen van Prinstererlaan in Wildervank aangehouden voor belediging. De man had kort daarvoor de hulp van de politie ingeroepen, omdat hij zijn autosleutels in het contact van zijn afgesloten auto had laten zitten. Terwijl de agenten hun best deden om de auto te openen, begon de Veendammer plotseling de agenten uit te schelden. Toen de man de agenten bleef beledigen, werd deze uiteindelijk aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en legde daar een bekennende verklaring af. Met een proces-verbaal en een dagvaarding op zak kon de man het politiebureau weer verlaten.

Stadskanaal: minderjarige aangehouden voor winkeldiefstal Een 16-jarige meisje uit Stadskanaal is dinsdagmiddag door de politie in de Hoofdstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had kort daarvoor in een schoenenzaak een paar schoenen weggenomen. De jonge vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd zij in vrijheid gesteld.

Stadskanaal: verkeersongeval met gewonden
Een 45-jarige vrouw uit Vledderveen en een 28-jarige man uit Vlagtwedde zijn dinsdagochtend bij een verkeersongeval op de Veenstraat in Stadskanaal licht gewond geraakt. De man probeerde op de Veenstraat een fietser, die zonder verlichting reed, te ontwijken en kwam daardoor op de weghelft voor het tegengestelde verkeer terecht. Daar botste hij frontaal op de auto van de Vledderveenster. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van de fietser is vooralsnog onbekend gebleven.

Middelstum: doorrijder na aanrijding
Op de Delleweg in Middelstum werd dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Stedum aangereden door een personenauto. De jongen was ten gevolge daarvan komen te vallen en had licht letsel opgelopen. De bestuurster van de auto, een 21-jarige vrouw uit Middelstum, stopte in eerste instantie. Ze maakte de jongen kenbaar dat ze even weg moest, maar direct weer zou komen. Na een kwartier wachten bleek dit een loze belofte. De politie wist na een korte speurtocht het voertuig van de vrouw te traceren. Zij bleek zich niets meer van de aanrijding te kunnen herinneren. De politie maakt proces-verbaal tegen de vrouw op.

Leek: autobrand
Door nog onbekende oorzaak ontstond dinsdagmorgen brand in een auto aan de Tolberterstraat te Leek. De eigenaar wilde wegrijden, waarna de auto plotseling onder de motorkap begon te branden. De brandweer wist de brand te blussen. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf gesleept.

Adorp: ongeval met letsel
Dinsdagmiddag is een 53-jarige man uit Adorp gewond geraakt bij een ongeval op de Wierumerschouwsterweg te Adorp. De Adorper wilde ter hoogte van de Hekkumerweg een 15-jarige dorpsgenoot , die met zijn fiets de kruising opreed, ontwijken door deze te passeren. Bij deze manoeuvre kwam hij in een slip in de berm waarna hij tegen een boom botste. De Adorper werd naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Groningen: drugsdealer aangehouden
Op de Bloemstraat hield de politie dinsdagochtend een 30-jarige stadjer aangehouden. De man wilde dope verkopen aan een 41-jarige Groninger. Toen agenten de verdachte wilden aanhouden stopte hij een bolletje in zijn mond en slikte dit door. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en aldaar gehoord. Na verhoor werd hij ingesloten voor andere zaken.

Groningen: botsing met fietser
Op het Blauwborgje werd dinsdagochtend een 43-jarige fietsster aangereden door een 22-jarige automobilist. De automobilist uit Groningen verleende bij het afslaan geen voorrang aan de vrouw. De vrouw werd door de auto geschept en kwam op straat terecht. Zij moest met schouder en knieletsel voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Groningen: auto botst tegen verkeerspaal
Een 63-jarige inwoner van Roden botste dinsdagochtend op de Paterswoldseweg met zijn auto tegen een ANWB paal. Toen het voertuig waarin de man reed even haperde gaf hij plotseling gas en verloor de macht over het stuur. De auto kwam op de kruising met de Laan Corpus den Hoorn tegen de paal tot stilstand. De Rodenaar en zijn 81-jarige passagier, eveneens uit Roden, kwamen bekneld in de auto vast te zitten. Zij werden door de brandweer bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht. De auto was zwaar beschadigd evenals de paal.

Groningen: man rijdt man aan
Op de Vondellaan werd dinsdagmiddag een 86-jarige voetganger door een 85-jarige automobilist aangereden. Het 86-jarige slachtoffer stak op de oversteekplaats over, maar werd niet op tijd opgemerkt door de automobilist. Hij werd geschept en liep door de klap een hersenschudding en hoofdwond op. Het slachtoffer moest voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Groningen: inbrekers overlopen
Buurtbewoners van een woning aan de Coronastraat zagen dinsdagavond dat er onraad was bij de buren. Toen de bewoner ging kijken zag hij dat in de keuken een onbekend man stond. De buurman waarschuwde direct de politie. Toen agenten bij de woning kwamen bleek de deur te zijn opengebroken. In de woning werden een drietal tassen aangetroffen met van diefstal afkomstige goederen. De bewoner bleek niet thuis te zijn. De omgeving werd nog afgezocht naar de daders, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Groningen: chaos met gestolen auto
Een tweetal stadjer, 26 en 30 jaar, werden dinsdagavond aangehouden nadat zij met een gestolen auto op de P.Campersingel en Steentilkade veel schade hadden veroorzaakt. Agenten zagen de beide mannen op Elzenlaan in de gestolen auto rijden. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven gingen de mannen er met grote snelheid vandoor. Bij de Oldenbarneveldlaan werd door de bestuurder een verkeerspaal omver gereden. Verschillende verkeerslichten werden door de bestuurder genegeerd en met grote snelheid reed de verdachte via de Kapteinlaan naar de P. Campersingel. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur, botste tegen ene geparkeerde auto en ramde de auto van een tegenligger. De bestuurder, een 26-jarige Groninger kwam met de schrik vrij. Zijn auto liep zware schade op. De beide verdachten konden doorrijden en via de Oosterparkwijk kwam de bestuurder op de kruising P.Campersingel/Damsterdiep terecht. Daar verloor hij de macht weer over het stuur, ramde een boom en kwam, na een electriciteitskastje te hebben geraakt, tegen twee geparkeerde autos op de Steentilkade tot stilstand. De bestuurder trachtte te vluchten, maar hij kon na een korte achtervolging worden gepakt in de Oostersingeldwarsstraat. De 26-jarige stadjer werd versuft uit de auto gehaald. Beide verdachten zijn ingesloten. Drie zwaar beschadigde autos moesten worden weggesleept. De gestolen auto bleek vijf dagen tevoren ontvreemd te zijn in de Agricolastraat.

Groningen: scooter over het hoofd gezien
Een 16-jarige bestuurder van een bromscooter werd dinsdagavond op de Groningerweg over het hoofd gezien door een 55-jarige automobilist. De 55-jarige Groninger verleende op de Groningerweg voorrang aan een andere auto. Toen hij vervolgens links af wilde slaan zag hij niet dat de bromscooter ook de kruising opreed. Hij schepte de jongen, die vervolgens met enkele botbreuken naar een ziekenhuis moest worden gebracht.

Groningen: door buurman bedreigd
Een 38-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht in zijn woning aan het Graspad aangehouden. De man ondervond lawaai overlast van de buren. Toen hij dit door middel van klopsignalen liet blijken kwam de 44-jarige buurvrouw verhaal halen. Deze werd echter door de 38-jarige Groninger met een gasflesje in het gezicht gespoten en bedreigd met een vuurwapen. De vrouw deed aangifte bij de politie, die de bewoner uit zijn huis haalde. Aan het bureau kreeg de man een proces verbaal en werd door hem het CS gasbusje en de luchtbuks ingeleverd.

Groningen: inbrekers overlopen
Bewoners van een woning aan de Geulstraat schrokken afgelopen nacht wakker van lawaai in huis. Toen de 39-jarige bewoner samen met zijn vrouw op onderzoek uitging trof hij in de woonkamer twee mannen aan. De beide verdachten vluchten via het balkon naar buiten en verdwenen. De bewoner ging nog achter de mannen aan maar verloor hen uit het oog. De verdachten waren via een open gebroken balkondeur binnen gekomen. Doordat ze werden betrapt konden de daders geen goederen meenemen.

Groningen: botsing met vangrail
Een 25-jarige man uit Leek botste afgelopen nacht met zijn auto op de vangrail van de A7. De man liet de auto achter, maar kwam korte tijd later in een andere auto terug. Op dat moment waren agenten bezig de auto te verwijderen. De bestuurder verklaarde dat het zijn auto was. Toen hij een blaastest moest afleggen bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed. De blaastest wees een promillage van 0.6 promille aan. De auto moest worden weggesleept.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie