Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 5-12-2001
Politiebericht Groningen
woensdag 5 december 2001, Sinterklaasdag

Wildervank: hulpverzoek leidt tot belediging agenten Een 18-jarige man uit Veendam is dinsdagmiddag door de politie in de Groen van Prinstererlaan in Wildervank aangehouden voor belediging. De man had kort daarvoor de hulp van de politie ingeroepen, omdat hij zijn autosleutels in het contact van zijn afgesloten auto had laten zitten. Terwijl de agenten hun best deden om de auto te openen, begon de Veendammer plotseling de agenten uit te schelden. Toen de man de agenten bleef beledigen, werd deze uiteindelijk aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en legde daar een bekennende verklaring af. Met een proces-verbaal en een dagvaarding op zak kon de man het politiebureau weer verlaten.

Stadskanaal: minderjarige aangehouden voor winkeldiefstal Een 16-jarige meisje uit Stadskanaal is dinsdagmiddag door de politie in de Hoofdstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had kort daarvoor in een schoenenzaak een paar schoenen weggenomen. De jonge vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd zij in vrijheid gesteld.

Stadskanaal: verkeersongeval met gewonden
Een 45-jarige vrouw uit Vledderveen en een 28-jarige man uit Vlagtwedde zijn dinsdagochtend bij een verkeersongeval op de Veenstraat in Stadskanaal licht gewond geraakt. De man probeerde op de Veenstraat een fietser, die zonder verlichting reed, te ontwijken en kwam daardoor op de weghelft voor het tegengestelde verkeer terecht. Daar botste hij frontaal op de auto van de Vledderveenster. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van de fietser is vooralsnog onbekend gebleven.

Middelstum: doorrijder na aanrijding
Op de Delleweg in Middelstum werd dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Stedum aangereden door een personenauto. De jongen was ten gevolge daarvan komen te vallen en had licht letsel opgelopen. De bestuurster van de auto, een 21-jarige vrouw uit Middelstum, stopte in eerste instantie. Ze maakte de jongen kenbaar dat ze even weg moest, maar direct weer zou komen. Na een kwartier wachten bleek dit een loze belofte. De politie wist na een korte speurtocht het voertuig van de vrouw te traceren. Zij bleek zich niets meer van de aanrijding te kunnen herinneren. De politie maakt proces-verbaal tegen de vrouw op.

Leek: autobrand
Door nog onbekende oorzaak ontstond dinsdagmorgen brand in een auto aan de Tolberterstraat te Leek. De eigenaar wilde wegrijden, waarna de auto plotseling onder de motorkap begon te branden. De brandweer wist de brand te blussen. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf gesleept.

Adorp: ongeval met letsel
Dinsdagmiddag is een 53-jarige man uit Adorp gewond geraakt bij een ongeval op de Wierumerschouwsterweg te Adorp. De Adorper wilde ter hoogte van de Hekkumerweg een 15-jarige dorpsgenoot , die met zijn fiets de kruising opreed, ontwijken door deze te passeren. Bij deze manoeuvre kwam hij in een slip in de berm waarna hij tegen een boom botste. De Adorper werd naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Groningen: drugsdealer aangehouden
Op de Bloemstraat hield de politie dinsdagochtend een 30-jarige stadjer aangehouden. De man wilde dope verkopen aan een 41-jarige Groninger. Toen agenten de verdachte wilden aanhouden stopte hij een bolletje in zijn mond en slikte dit door. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en aldaar gehoord. Na verhoor werd hij ingesloten voor andere zaken.

Groningen: botsing met fietser
Op het Blauwborgje werd dinsdagochtend een 43-jarige fietsster aangereden door een 22-jarige automobilist. De automobilist uit Groningen verleende bij het afslaan geen voorrang aan de vrouw. De vrouw werd door de auto geschept en kwam op straat terecht. Zij moest met schouder en knieletsel voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Groningen: auto botst tegen verkeerspaal
Een 63-jarige inwoner van Roden botste dinsdagochtend op de Paterswoldseweg met zijn auto tegen een ANWB paal. Toen het voertuig waarin de man reed even haperde gaf hij plotseling gas en verloor de macht over het stuur. De auto kwam op de kruising met de Laan Corpus den Hoorn tegen de paal tot stilstand. De Rodenaar en zijn 81-jarige passagier, eveneens uit Roden, kwamen bekneld in de auto vast te zitten. Zij werden door de brandweer bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht. De auto was zwaar beschadigd evenals de paal.

Groningen: man rijdt man aan
Op de Vondellaan werd dinsdagmiddag een 86-jarige voetganger door een 85-jarige automobilist aangereden. Het 86-jarige slachtoffer stak op de oversteekplaats over, maar werd niet op tijd opgemerkt door de automobilist. Hij werd geschept en liep door de klap een hersenschudding en hoofdwond op. Het slachtoffer moest voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Groningen: inbrekers overlopen
Buurtbewoners van een woning aan de Coronastraat zagen dinsdagavond dat er onraad was bij de buren. Toen de bewoner ging kijken zag hij dat in de keuken een onbekend man stond. De buurman waarschuwde direct de politie. Toen agenten bij de woning kwamen bleek de deur te zijn opengebroken. In de woning werden een drietal tassen aangetroffen met van diefstal afkomstige goederen. De bewoner bleek niet thuis te zijn. De omgeving werd nog afgezocht naar de daders, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Groningen: chaos met gestolen auto
Een tweetal stadjer, 26 en 30 jaar, werden dinsdagavond aangehouden nadat zij met een gestolen auto op de P.Campersingel en Steentilkade veel schade hadden veroorzaakt. Agenten zagen de beide mannen op Elzenlaan in de gestolen auto rijden. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven gingen de mannen er met grote snelheid vandoor. Bij de Oldenbarneveldlaan werd door de bestuurder een verkeerspaal omver gereden. Verschillende verkeerslichten werden door de bestuurder genegeerd en met grote snelheid reed de verdachte via de Kapteinlaan naar de P. Campersingel. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur, botste tegen ene geparkeerde auto en ramde de auto van een tegenligger. De bestuurder, een 26-jarige Groninger kwam met de schrik vrij. Zijn auto liep zware schade op. De beide verdachten konden doorrijden en via de Oosterparkwijk kwam de bestuurder op de kruising P.Campersingel/Damsterdiep terecht. Daar verloor hij de macht weer over het stuur, ramde een boom en kwam, na een electriciteitskastje te hebben geraakt, tegen twee geparkeerde autos op de Steentilkade tot stilstand. De bestuurder trachtte te vluchten, maar hij kon na een korte achtervolging worden gepakt in de Oostersingeldwarsstraat. De 26-jarige stadjer werd versuft uit de auto gehaald. Beide verdachten zijn ingesloten. Drie zwaar beschadigde autos moesten worden weggesleept. De gestolen auto bleek vijf dagen tevoren ontvreemd te zijn in de Agricolastraat.

Groningen: scooter over het hoofd gezien
Een 16-jarige bestuurder van een bromscooter werd dinsdagavond op de Groningerweg over het hoofd gezien door een 55-jarige automobilist. De 55-jarige Groninger verleende op de Groningerweg voorrang aan een andere auto. Toen hij vervolgens links af wilde slaan zag hij niet dat de bromscooter ook de kruising opreed. Hij schepte de jongen, die vervolgens met enkele botbreuken naar een ziekenhuis moest worden gebracht.

Groningen: door buurman bedreigd
Een 38-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht in zijn woning aan het Graspad aangehouden. De man ondervond lawaai overlast van de buren. Toen hij dit door middel van klopsignalen liet blijken kwam de 44-jarige buurvrouw verhaal halen. Deze werd echter door de 38-jarige Groninger met een gasflesje in het gezicht gespoten en bedreigd met een vuurwapen. De vrouw deed aangifte bij de politie, die de bewoner uit zijn huis haalde. Aan het bureau kreeg de man een proces verbaal en werd door hem het CS gasbusje en de luchtbuks ingeleverd.

Groningen: inbrekers overlopen
Bewoners van een woning aan de Geulstraat schrokken afgelopen nacht wakker van lawaai in huis. Toen de 39-jarige bewoner samen met zijn vrouw op onderzoek uitging trof hij in de woonkamer twee mannen aan. De beide verdachten vluchten via het balkon naar buiten en verdwenen. De bewoner ging nog achter de mannen aan maar verloor hen uit het oog. De verdachten waren via een open gebroken balkondeur binnen gekomen. Doordat ze werden betrapt konden de daders geen goederen meenemen.

Groningen: botsing met vangrail
Een 25-jarige man uit Leek botste afgelopen nacht met zijn auto op de vangrail van de A7. De man liet de auto achter, maar kwam korte tijd later in een andere auto terug. Op dat moment waren agenten bezig de auto te verwijderen. De bestuurder verklaarde dat het zijn auto was. Toen hij een blaastest moest afleggen bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed. De blaastest wees een promillage van 0.6 promille aan. De auto moest worden weggesleept.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...