Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Snelheidscontroles

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie op de Rijnkade een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 835 voertuigen gemeten. Voor 110 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u. Op de Rijnkade geldt een maximum snelheid van 50 km/u. UTRECHT Tussen twaalf uur en kwart over twee werd gecontroleerd op de Weg Der Verenigde Naties. In totaal passeerden 950 voertuigen het meetpunt. Voor 120 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Fietsverlichtingcontrole

UTRECHT In Leidsche Rijn heeft de politie dinsdagmorgen onder de schooljeugd een fietsverlichtingcontrole uitgevoerd.< br> De controle had een preventief karakter en was in samenwerking met de plaatselijke rijwielhandelaren. Bij een groot aantal fietsers was de verlichting niet in orde. Dit keer schreef de politie geen bekeuring uit, maar waarschuwde de jeugd dat bij de volgende controle dit wel het geval zal zijn.

Melding `haai`aangetroffen

UTRECHT Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een begeleider van de speeltuin aan de Bijnker dat er mogelijk een haai was aangetroffen.

Ter plaatse had de begeleider de dode vis wat uiteindelijk een meerval van 75 cm bleek te zijn al in de kliko gegooid. Het is nog onbekend hoe de meerval in de speeltuin terecht gekomen is.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Ter hoogte van de kruising Burgemeester Reigerstraat met de Maliebaan vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks half drie reed een 21-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn bestelbus over de Burgemeester Reigerstraat in de richting van de Nachtegaalstraat. Naast hem reed een 22-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets.
Ter hoogte van de kruising met de Maliebaan wilde de automobilist rechtsaf de Maliebaan oprijden. Hierbij zag hij de vrouw over het hoofd en ontstond er een aanrijding. De Utrechtse kwam ten val waarbij haar fiets op haar buik terecht kwam.

De het ambulancepersoneel werd de vrouw behandeld aan been, buik en armletsel. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.

Toezicht in de stadsbus
UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag in samenwerking met personeel van het Gemeentelijk vervoers bedrijf een controle uitgevoerd in stadsbussen en op het station.

In totaal werden zeven jongens aangehouden voor onder andere, het lopen over de banken, vechten in de bus, vuurwerk gooien op het station, het rijden zonder geldig plaatsbewijs, het plegen van verzet, vernielingen in de bus en het onklaar maken van het lucht van de bus.

De verdachten varieerden in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en waren afkomstig uit Utrecht en Kortenhoef. Tijdens de controles zijn nog eens tien personen gewaarschuwd voor hun gedrag.

Poging straatroof
UTRECHT Op de Vleutenseweg vond dinsdagmorgen een poging straatroof plaats waarbij een automobiliste kans zag om op tijd weg te komen.

Omstreeks tien over acht stond de 32-jarige vrouw Zeist met haar auto te wachten voor het rode verkeerslicht op de Vleutenseweg. Zij stond achter een ander voertuig. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong reed de auto voor haar niet door maar bleef wachten. Plotseling zag zij een scooter met twee personen naast haar voertuig komen staan.

De passagier van de scooter probeerde het portier van de auto te openen. Toen dat niet lukte werd geprobeerd de ruit in te slaan. De mannen hadden het op een laptop gemunt die tussen de bestuurders en bijrijdersstoel lag. De vrouw kon dit voorkomen door haar auto langs de verkeerde kant van de verkeerszuil te sturen en weg te rijden.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie, belt dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed
UTRECHT Op de Breedstraat controleerde de politie in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 december een bestuurder waarvan het vermoedde bestond dat hij gedronken had.

Omstreeks kwart over twee zagen agenten dat de 35-jarige bestuurder uit Breukelen zijn auto wilde parkeren op de Breedstraat. De man had behoorlijk wat tijd nodig om dit voor elkaar te krijgen. Nadat het voertuig stond geparkeerd reed de bestuurder na enkele tellen weer weg.

De agenten hielden de man staande en vroegen hem een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een boete van 410,= en een rijontzegging van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie