Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Origami-slinger van honderd meter voor recordpoging Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KLEINE KUNST

Origami-slinger van honderd meter voor recordpoging Den Haag

Deventer/Den Haag 5 december 2001. De kunstenaars Ria Wiggers en Jeroen Hilhorst van Kleine Kunst uit Deventer hebben voor een internationaal Origami Kerstproject een enorme slinger gekregen van honderd meter lang en bestaande uit ruim dertienhonderd origami-schakels. Het paar heeft van winkelcentrum Megastores Laakhaven te Den Haag de gelegenheid gekregen een achttien meter hoge kerstboom op te tuigen met tienduizend origamiwerkstukken. Deze werkstukken zullen van 8 tot 26 december door een groep bergbeklimmers in de enorme boom worden gehangen, een spectaculair gezicht.

Door de hele wereld heen zijn origamiverenigingen, kunstenaars, personen en instanties uitgenodigd een bijdrage te leveren aan dit project door het insturen van origamiwerk. Na een internationale mailing, begin september, stromen er uit de hele wereld veel origamiwerkstukken binnen en het begint er op te lijken dat er voldoende materiaal binnenkomt om een record voor het Guinnesbook of records te vestigen.

Origami is de naam van de Japanse papiervouwkunst, een kunstvorm met behulp waarvan men van 'n vel papier de meest uiteenlopende werkstukken kan vouwen zonder gebruik te maken van schaar of lijm. Een kunstvorm die over de gehele wereld door zeer velen en tot op hoog niveau wordt beoefend, door zowel amateurs als professionals.

Gedurende de uitvoering van dit Mega-evenement zijn er in Megastores doorlopend workshops te volgen en worden er theatrale vouwsessies gegeven door Jeroen Hilhorst. Er is een permanente expositie van diverse origamikunstenaars en er is een serviceprogramma om scholen, verenigingen en instellingen uit den Haag in het winkelcentrum kennis te laten maken met deze bijzondere vouwkunst. Als speciale gasten zullen de internationaal bekende origamikunstenaars Paul Jackson en Miri Golan gedurende enkele dagen een geheel eigen bijdrage leveren aan dit evenement.

De kunstenaars streven naar een kunstzinnige, kleurrijke en feestelijke origamikerstboom met kunstwerkjes van jong en oud uit zoveel mogelijk landen.

Programma Origamiproject Megastores.

Op de dagen 8 -12 -15 -19 -22 -23 -24 -26 december a.s. bestaat het programma uit de volgende activiteiten (non-stop van 11 tot 16 uur):


- Origamitafels waar het publiek onder leiding van ervaren origamisten zelf werkstukken kan leren en vouwen.
- Boekenhoek waar men al dan niet geholpen door een origamideskundige, zelf werkstukken kan vouwen uit vele internationale boeken.

- Origami-entertainment de kunstenaar-entertainer Jeroen Hilhorst verzorgt op theatrale wijze origamiworkshops onder de grote boom. Ook op 27-28-29-31 december.

- Paul Jackson: Op 22-23-24-26 december zullen de origamikunstenaars Paul Jackson en Miri Golan workshops verzorgen onder de boom. van 11.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 15.00 uur. Daarnaast vormt dit duo op de genoemde data een internationaal meeting point voor het publiek.

- Bergbeklimmers verzorgen het optuigen van de boom, een spectaculair gezicht en vanaf alle etages goed te volgen.
- Origami-expositie van uiteenlopende origamikunstenaars. (Permanente expositie tot en met 31 december)

Op zondag 23 december om 14.00 uur zal de origamikerstboom officieel in gebruik worden genomen en zullen officials duidelijkheid verschaffen over de telling van de werkstukken in de boom en het vestigen van het record.

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie