Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Groningen wil uitbreiding beheer van buurtcentra

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen


Gemeente wil uitbreiding beheer van buurtcentra 04-12-2001

B&W van Groningen willen jaarlijks 6,4 ton (ruim 290.000 euro) extra steken in het beheer van de buurt- en wijkcentra in de stad. Er worden extra beheerders aangetrokken en er zal een stedelijke beheerpool worden gevormd.

Het college van B&W heeft de "voortgangsrapportage Alle drempels weg" vastgesteld. In deze rapportage staat informatie over de stand van zaken rond de uitvoering van de beleidsnota "Alle drempels weg". Rond het beheer van de sociaal-culturele accommodaties wil het college een stedelijke beheerpool vormen. Vanuit deze pool worden beheerders gedetacheerd naar stadsdelen of wijken. Hierdoor kunnen ze flexibel worden ingezet, waardoor de betrokken accommodaties beter en efficiënter kunnen worden beheerd. Ook vervanging bij ziekte of vacatures wordt hierdoor gemakkelijker. In de pool kunnen werknemers doorstromen van WIW- naar ID-banen en vervolgens naar vast werk.

B&W stellen voor om jaarlijks een extra bedrag van 640.000,-- (ruim 290.000 euro) in de beheerpool te steken. Op korte termijn zullen er minimaal 11 extra beheerdersbanen bijkomen. De beheerpool zal een zelfstandig onderdeel worden van stichting Wing. Het Juliana Welzijnsfonds (JWF) is kortgeleden gestart met een project in de drie noordelijke provincies om de kwaliteit van accommodaties te verbeteren. Dit houdt in dat als de gemeente, het accommodatiebestuur of derden een minimaalbedrag van 40.000,-- (18.151 euro) uittrekken voor kwaliteitsverbetering van een accommodatie het JWF hiervoor aanvullend een maximaal bedrag van 60.000,-- (27.226 euro) beschikbaar stelt. Om voor deze extra subsidie in aanmerking te komen moet het bestuur van een accommodatie zelf een aanvraag indienen. Voor Groningen zou dit een extra investering van 1,7 miljoen (ruim 770.000 euro) kunnen opleveren.
Verder zal het komende jaar een aantal nieuwe accommodaties worden gerealiseerd. Op stapel staan onder andere centra in Engelbert, De Hunze, Oosterpark, Helpman-oost, Schilderswijk en een nieuw onderkomen voor de Jonge Onderzoekers Groningen aan de Korreweg.

De voortgangsrapportage "Alle drempels weg" komt 13 december 2001 in de raadscommissie Sociaal Beleid, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn (SAW) aan de orde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie