Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeep Grand Cherokee Overland opnieuw 4WD van het Jaar

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

5-12-2001

Jeep Grand Cherokee Overland opnieuw 4WD van het Jaar

Het Amerikaanse magazine Four Wheeler heeft de nieuwe Jeep Grand Cherokee Overland uitgeroepen tot 4WD van het Jaar. Het is de vierde keer sinds de invoering van deze prestigieuze prijs dat de Grand Cherokee deze eer te beurt valt.

Volgens de jury overtrof de Grand Cherokee Overland alle andere voertuigen in de 4WD van het Jaar verkiezing, dankzij uitstekende prestaties in het terrein en op de weg, de uiterst precieze besturing en het exclusieve interieur. Jurylid en journalist Jon Thompson: Het is duidelijk dat de ontwerpers bij Jeep veel ervaring hebben met het maken van échte sportieve autos met vierwielaandrijving. Jeep heeft als merk aan de basis gestaan van de SUV-markt en handhaaft zijn leidende positie in dit segment. De volledig nieuwe Jeep Cherokee, eerder dit jaar op de markt gekomen, maakte de overwinning voor Jeep compleet met een tweede plaats.

Om in aanmerking te komen voor de jaarlijkse verkiezing van Four Wheeler, moet een auto nieuw op de markt zijn, of een belangrijke modelwijziging hebben ondergaan. De Grand Cherokee Overland is voor modeljaar 2002 voorzien van een gemodificeerde 4.7 liter V8 benzinemotor met een vermogen van 259 pk, een verbetering van 16% ten opzichte van de veelgeprezen 4.7-liter PowerTech motor. Ook de compleet vernieuwde Jeep Cherokee, die met zijn nieuwe styling overal veel belangstelling trekt, deed mee aan de uitverkiezing en was populair bij de jury.

Jeep liet dit jaar met zowel de Cherokee als de Grand Cherokee Overland gerenommeerde concurrenten zoals de Chevrolet TrailBlazer, Ford Explorer, Land Rover Freelander en Mercedes-Benz ML 500 vér achter zich. Ondank het feit dat de Grand Cherokee pas sinds acht jaar op de markt is, was dit al de vierde keer dat het model beslag wist te leggen op de eerste plaats. Bij de marktintroductie in 1993 eindigde de Grand Cherokee als eerste, evenals bij de uitverkiezingen van 1996 en 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie