Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen schadevergoeding bij aanrijding vader voor zoon

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Vader aangereden: verzekeringsmaatschappij hoeft geen schadevergoeding te betalen aan zoon

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 5-12-2001

De rechtbank Den Haag heeft vandaag, 5 december, in een uitspraak bepaald dat een verzekeringsmaatschappij geen schadevergoeding hoeft te betalen aan de 14-jarige zoon van een man die in 1997 op een kruising in zijn woonplaats werd aangereden. De vader werd destijds als fietser aangereden door een vrachtwagen, waarbij hij ernstig gewond is geraakt. Zijn zoon was niet bij dat ongeval aanwezig, maar ondervindt daar - zo stelt hij - dagelijks hinder van omdat zijn vader door het ongeval sterk is veranderd. De zoon claimt nu schade bij de (WAM-)verzekeraar van de vrachtwagen. De rechtbank wijst die vordering af met de overweging dat het verband tussen het ongeval van de vader en de mogelijke schade van de zoon naar huidig recht te ver verwijderd is om voor vergoeding in aanmerking te komen.
Zelfs als dat verband voldoende nabij zou worden geacht bestaat er naar het oordeel van de rechtbank geen recht op vergoeding van immateriële schade, omdat de wetgever dat recht heel beperkt heeft gemaakt.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD6702
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie