Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verzekeraars willen wettelijk kader dekking terrorismerisico

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Verzekeraars willen wettelijk kader voor dekking terrorismerisico

Het Verbond van Verzekeraars wil in overleg met de toezichthouder en de wetgever bezien of wettelijke kaders te formuleren zijn voor het bieden van dekking voor terrorismerisicos, naar analogie van wat reeds geldt voor groot molest. Het Verbond zal met de overheid, werkgevers- en consumentenorganisaties oplossingsrichtingen verkennen voor knelpunten in de dekking die na de gevraagde wettelijke inkadering zouden kunnen ontstaan. In afwachting van de gewenste structurele oplossing via toezichtwetgeving zullen individuele verzekeraars zelf moeten beoordelen in hoeverre het risicoprofiel van de eigen portefeuille en de beperkte dekking van herverzekeraars ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie