Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Termijn referendum externe verzelfstandiging GVB Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Termijn voor inleidend verzoek referendum externe verzelfstandiging GVB verlengd

Termijn voor inleidend verzoek referendum externe verzelfstandiging GVB verlengd

De termijn voor het comité 'Ons GVB geen NV' om de 6237 handtekeningen in te zamelen voor het inleidend verzoek is door de kerstvakantie met ongeveer twee weken verlengd. Het comité wil over het raadsbesluit om het GVB extern te verzelfstandigen een referendum. De Referendumverordening bepaalt dat als de afloop van de termijn in een vakantieperiode valt, wat hier het geval is, het college van B&W de termijn desgevraagd kan verlengen. Het comité 'Ons GVB geen NV' heeft op 26 november zo'n verzoek gedaan.

Bij dit initiatief wordt de kerstvakantieperiode, 24 december t/m 4 januari, niet meegerekend bij het vaststellen van het inleidend verzoek. Op 7 januari moet het referendumcomité de handtekeningen overhandigen aan de gemeente. Hierna heeft de gemeente twee weken de tijd om de handtekeningen te controleren en bekend te maken of het comité voldaan heeft aan de eisen. Vervolgens moeten de resterende handtekeningen (totaal zijn er 24.947 handtekeningen nodig voor een referendum) binnen zes weken aan de gemeente worden overhandigd om te voldoen aan de eisen voor een referendum.

Jet Nauta


© gemeente Amsterdam - 5-12-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie