Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.10 uur) Woensdag 5 december 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
De politie heeft woensdagmorgen 5 december 2001 tegen een 26 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens diverse overtredingen en het rijden onder invloed:
Op de Tischbeinstraat te Maastricht werd omstreeks 00.15 uur de automobilist uit Maastricht door de politie gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de auto niet meer verzekerd en de APK keuring verlopen was. Tijdens het gesprek met de bestuurder bleek tevens dat hij naar het gebruik van alcohol rook. De auto werd door de politie in beslag genomen en gestald aan het politiebureau. Daar moest de inwoner van Maastricht zijn medewerking verlenen aan het ondergaan van een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.

Maastricht, aanhanger gestolen:
Een 47 jarige inwoner van Wellerlooi heeft dinsdagavond 4 december 2001 bij de politie in Maastricht aangifte gedaan van diefstal van zijn aanhangwagen met daarin voor enkele tienduizenden guldens aan gereedschappen.
De inwoner van Wellerlooi moest in een bouwbedrijf aan de Kastanjelaan te Maastricht dinsdagavond omstreeks 20.15 uur enkele materialen kopen en parkeerde zijn personen met daarachter een aanhangwagen gekoppeld op de parkeerplaats van het bedrijf. Slechts vijf minuten bleef hij in het bouwbedrijf en bemerkte bij zijn terugkomst op de parkeerplaats dat zijn aanhangwagen was gestolen. Deze had hij al met een speciale beveiliging aan zijn auto bevestigd, maar ondanks deze speciale voorzieningen wisten de dieven de aanhangwagen weg te halen. Het bericht van de diefstal werd via de mobilofoon aan alle politiewagens verspreid, maar ondanks het uitkijken naar de aanhangwagen werd deze niet aangetroffen. De benadeelde heeft van de diefstal aangifte gedaan. Hij is zeer gedupeerd omdat hij alle gereedschappen met een waarde van fl. 30.000 mist.

Maastricht, onenigheid leidt tot mishandeling:
Een 42 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 4 december 2001 door een onbekend gebleven jongen mishandeld op de Herculeshof te Maastricht.
Verzamelde jeugd veroorzaakte dinsdagavond omstreeks 20.00 uur heel wat geluidsoverlast voor de bewoners van het flatgebouw aan de Herculeshof te Maastricht. Een buurtbewoner sprak daarop de jeugd aan en vroeg om begrip voor de bewoners. Het gesprek escaleerde waarbij de 42 jarige inwoner van Maastricht plotseling geslagen werd. Wie verantwoordelijk is geweest voor de klap is niet bekend geworden. Door de klap tegen zijn gezicht raakte de inwoner van Maastricht buiten bewustzijn waardoor hij op de grond kwam te vallen. Toen hij weer bij bewustzijn kwam bleek dat hij in zijn gezicht een bloedende wondje had opgelopen. In het ziekenhuis werd het wondje verzorgd. Het slachtoffer bleek tevens een fikse kneuzing opgelopen te hebben. Hij deed van de mishandeling dezelfde avond nog aangifte. De politie stelt een onderzoek in. Van de mishandeling is een getuige geweest die mogelijk de identiteit van de verdachte bekend kan maken. De getuige heeft zich echter (nog) niet gemeld. De politie verzoekt de getuige om contact op te nemen met de politie van basiseenheid Maastricht Noord-West.

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed: Een 61 jarige automobiliste uit Maastricht heeft dinsdag 4 december 2001 op de Fregatweg te Maastricht een aanrijding veroorzaakt waarbij zij met haar auto tegen een hekwerk reed van het milieupark. De gewaarschuwde politie stelde bij de automobiliste het gebruik van alcohol vast.
In de oprit van het milieupark raakte de automobiliste dinsdagmiddag omstreeks 15.40 uur de macht over het stuur kwijt, waarna zij met haar auto tegen een hekwerk reed van het milieupark. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de automobiliste behoorlijk naar drank rook, hetgeen een alcoholblaastest nog een bevestigde. Aan het politiebureau werd van de automobiliste een ademanalyse genomen, waarvan de uitslag een alcoholpromillage uitwees van iets meer dan 2 promille. Tegen de inwoonster van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie