Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland herkozen raad Internationale Maritieme Organisatie

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Nederland herkozen in raad IMO

NEDERLAND HERKOZEN IN RAAD INTERNATIONALE MARITIEME ORGANISATIE

(IMO)

Nederland is wederom gekozen in de Raad van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Uit de 160 lidstaten van de IMO is tijdens de Assemblee van 19 tot 30 november een nieuwe Raad van 32 landen gekozen. Deze Raad komt tweemaal per jaar bij elkaar en functioneert als dagelijks bestuur van de IMO. De Raadszetel geeft Nederland de mogelijkheid het beleid van de IMO mede vorm te geven en de belangen van de Nederlandse scheepvaart, havens en het milieu op internationaal niveau te waarborgen. De Raadszetel wordt gedurende de komende twee jaar bezet door het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De IMO is als onderdeel van de Verenigde Naties verantwoordelijk voor de wereldwijde regelgeving op het gebied van de zeescheepvaart. Naast de Assemblee met alle lidstaten, bestaat de IMO uit vijf commissies die werkzaam zijn op het gebied van veiligheid, milieu, facilitatie, technische samenwerking en wetgeving. De dagelijkse leiding van de Organisatie berust bij de Secretaris-Generaal, de heer W.A. O'Neil.

Voor meer informatie: www.imo.org

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

05 dec 01 15:01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie